Met mayonaise maak je geroosterd brood nog krokanter en smaakvoller!
RECEPT: knapperige toastjes met zalm en appel
8 March 2022
Bijgewerkt: 10 March 2022
Laurence Bemelmans (30), bekend van de foodblog As Cooked by Ginger, deelt haar geheime ingrediënt om geroosterd brood nog krokanter en smaakvoller te maken: mayonaise!
Dit heb je nodig
Voor de zalmmengeling
- 400 g verse zalm
- 1 groene appel (type Granny Smith)
- 4 takjes bladpeterselie
- sap van 1/4 citroen
- 1 kl mayonaise
- peper
- zout
Voor de krokante mayonaisebroodjes
- 1 klein stokbrood
- enkele el mayonaise
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snij de zalm en appel in kleine blokjes en zorg ervoor dat die ongeveer even groot zijn. Versnipper vervolgens de bladpeterselie en doe alles in een mengkom. Voeg de citroen en mayonaise toe en kruid met peper en zout. Meng alles door elkaar en hou koel.
- Snij het stokbrood in schijfjes en halveer de schijfjes vervolgens. Smeer rondomrond in met een dun laagje mayonaise en zet zo’n 7 minuten (of totdat de randjes goudbruin beginnen te worden) in de voorverwarmde oven.
- Doe de tartaar in kleine glaasjes. Serveer met het broodje en eventueel een extra plukje peterselie en extra peper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier