Zo vallen ze niet als een baksteen op je maag!
RECEPT: pannenkoeken met bruiswater als geheime ingrediënt
8 March 2022
Bijgewerkt: 10 March 2022
Robine van Tilburg (28), online coördinator bij @flairbelgie en gezicht van Zond(ig)dag, deelt haar recept voor pannenkoeken. En daarbij gebruikt ze het geheime ingrediënt bruiswater!
Dit heb je nodig (voor 15 stuks)
- 4 eieren
- 500 ml melk
- 1 kl vanillearoma
- 70 g witte kristalsuiker
- 250 g bloem
- een snuifje zout
- 30 g gesmolten boter
- 170 ml bruiswater
Zo maak je het
- Mix de eieren in je keukenmachine of met een handmixer.
- Voeg de melk toe. Doe er vervolgens het vanillearoma en de suiker bij.
- Voeg nu ook de bloem en het zout toe. Meng tot alles opgenomen is in het pannenkoekenbeslag. Voeg ook de gesmolten boter toe en meng.
- Nu ontbreekt alleen l’ingrédient suprême nog. Voeg het bruiswater toe en meng kort.
- Zet een koekenpan op een hoog vuur en laat heet worden. Smelt er een klontje boter in en begin pannenkoeken te bakken. You know the drill: omdraaien wanneer de bovenkant van het beslag droog is. Bak het hele beslag op die manier op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier