Je tovert het in een wip op tafel! Of moeten we zeggen salontafel? ;-)
RECEPT: deze Mexicaanse gevulde zoete aardappel weet elke couch potato te bekoren
17 April 2019
Bijgewerkt: 21 September 2021
Marta Majewska is foodblogger, fotografe, mama van Fer. En net als elke moeder heeft ze het druk. Inboeten op lekker eten wil ze niet, snel iets gezonds op tafel toveren wel. In haar nieuwste boek ‘Elke dag Marta’ toont ze haar gerechtjes met ’n maximum aan wow-factor die in een minimum van tijd op tafel staan, én die door klein en groot worden gesmaakt. Deze vormen daarbij geen uitzondering.
Dit heb je nodig
- 4 zoete aardappelen
- 1 avocado in blokjes
- 4 el lichte zure room
- 4 el maïs uit blik
- 12 plakjes jalapeñopeper (optioneel)
- 2 el gefrituurde uitjes
- 1 avocado in blokjes
- 1 el salsa (milde versie als er kinderen mee-eten)
- verse koriander • peper en zout
Zo maak je het
- Spoel de zoete aardappel grondig af onder de kraan. Droog af en prik er met een vork veel gaatjes in. Leg de aardappel op een bord en zet hem in de magnetron op het hoogste vermogen. Voor een kleine zoete aardappel heb je 6-7 minuten nodig, voor een grote aardappel 10 minuten. Als je meerdere zoete aardappels in de magnetron zet, zal je ook de tijd moeten aanpassen.
- Snij de zoete aardappels doormidden en schep de avocadoblokjes erop.
- Schep een eetlepel zure room over elke aardappel.
- Verdeel vervolgens de maïs, de plakjes jalapeñopeper en de gefrituurde uitjes over de aardappelen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Werk af met salsa en koriander.
Meer lekkere en snelle recepten ontdek je in ‘Elke dag Marta’, € 22,50 via Bol.com.
Meer recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier