Het ideale aperitiefhapje voor vanavond, als je 't ons vraagt.
RECEPT: zo maak je zelf de ultieme nachosschotel ter ere van Nachos Day
6 November 2018
Bijgewerkt: 21 September 2021
Hoera, vandaag is het Nachos Day! Omdat wij die heuglijke dag met plezier vieren, leek dit ons het uitgelezen moment om deze klassieker nog eens vanonder het stof te halen: de ultieme nachosschotel die van de heerlijke chipjes een waar eetfestijn maakt. Yum!
Wat heb je nodig?
- 1 zak nachos
- 1 bokaal salsasaus
- 110 tot 170 g geraspte cheddar
- 170 g gehakt
- 2 jalapeño’s (in fijne ringetjes gesneden)
- 1 grote rijpe avocado (gepeld en in blokjes gesneden)
- 1 verse tomaat (in blokjes gesneden)
- fijngehakte koriander
- zure room
Hoe maak je het?
- Neem een grote ovenschotel en gooi er de nachos in. Verspreid ze goed zodat de bodem van de schotel niet meer zichtbaar is. Giet de salsasaus over de tortillachips en verdeel er daarna de geraspte cheddar over.
- Zet een kleine pan op gemiddeld vuur en bak het gehakt rul. Gooi boven op de kaas.
- Plaats de ovenschotel in een oven op 100°C. De schotel is klaar zodra de kaas gesmolten is.
- Haal de schotel uit de oven en garneer met de jalapeño’s, avocado, tomaat, avocado en koriander. De zure room kan je in een apart kommetje serveren als je de smaak te intens vindt. Smakelijk!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier