Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zoet zonder te zondigen

RECEPT: ricottacake met appel en bosbes

Zaterdag is rustdag en hoog tijd voor een groot stuk cake. Maar waarom ruil je je caloriebommetje niet eens om voor een gezondere variant? Deze cake is gemaakt met volkoren speltmeel (voor een langer vol gevoel) en bevat amper suiker.

Ingrediënten

Wij gebruikten Amerikaanse cups om onze ingrediënten af te wegen. Je vindt deze maatjes onder andere bij Dille & Kamille. Maar je kan alles ook omzetten naar gram via deze tabel.

  • 1/3 cup kokosolie
  • 1/2 cup kokosbloesemsuiker*
  • 2 eieren
  • 1 cup volkoren speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl vanille-extract
  • 1/4 cup bosbessen, vers of bevroren
  • 1 appel, in schijven
  • 1/4 cup melk (wij gebruikten sojamelk)
  • 1/4 cup ricotta

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een bakpapier in een ronde bakvorm.
  2. Snij de appel in schijfjes. Je mag de schil er aan laten.
  3. Meng de vloeibare kokosolie met de suiker in een keukenmachine. Voeg het vanille-extract, de eitjes, de ricotta en de melk toe.
  4. Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Laat nog even goed mengen.
  5. Stort het deeg in de bakvorm. Beleg met de stukjes appel en strooit de bosbessen erover.
  6. Zet gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven.

 

*Kokosbloesemsuiker is ook suiker, maar doet je bloedsuikerspiegel minder snel stijgen dan de geraffineerde variant.

 

Nog meer recepten?

RECEPT: ontbijtpizza met ei en avocado

RECEPT: ijslolly met bosbes en limoen

RECEPT: no-bake bosbessenkoekjes

Tried & tested: glutenvrije bloemkoolpizza

Tried & tested: pizza met een quinoa-bodem

 

 

Lees ook

86 tips om die extra kilootjes ein-de-lijk te verliezen

5 efficiënte work-outs waar je lichaam écht baat bij heeft

6 gewoontes waar mensen met een gezond gewicht bij zweren

 

Naar een recept van Eat Good 4 Life

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '