Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
spaghettitaart
© Luna Trapani

Auteur en uitbaatster van Spritz deelt haar favoriete recept.

RECEPT: spaghetti pie van de vegan Italiaanse chef Luna Trapani

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Luna Trapani is auteur en uitbaatster van het vegan Italiaans restaurant Spritz. Ze heeft al drie boeken – ‘Vegetalia’, ‘Veganista’ en ‘Veganissima’ – op haar naam staan. Met haar recepten wil ze anderen inspireren en tonen dat Italiaans ook vegan én lekker kan. Ze deelt met ons het recept voor vegan spaghetti pie!

Dit heb je nodig (voor 4 tot 6 personen)

  • 500 gr leftover spaghetti, met eender welke saus
  • 200 gr tofu
  • een scheutje water
  • 60 gr veganistische Parmezaanse kaas
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Mix de tofu met een scheutje water tot een glad redelijk vloeibaar mengsel in een mixer of blender. Voeg meer of minder water toe afhankelijk van de tofu.
  3. Meng het tofumengsel met de pasta, Parmezaanse kaas, nootmuskaat en breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng alles goed door elkaar.
  5. Vet een bakvorm in met wat olijfolie en vul met het pastamengsel.
  6. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 30 tot 40 minuten tot de bovenkant knapperig is en de ‘taart’ stevig aanvoelt.
  7. Laat even afkoelen alvorens te snijden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '