28 July 2016
Bijgewerkt: 20 September 2021
Aan de overkant van het Kanaal zijn ze er gek op: fish and chips of krokant gefrituurde stukjes vis met frieten. Wij gaven het aloude recept een easy en healthy twist en gebruikten een kant-en-klaar kibbelingbeslag en maakten zoete aardappelfrietjes in de oven.
Ingrediënten (4 pers)
- 1 zakje Jean sur Mer kibbelingbeslag
- 400-500 g magere witvis type kabeljauw, schelvis, koolvis ...
- 3 grote zoete aardappelen
- 1 tl paprikapoeder
- Zout
- (zelfgemaakte) mayonaise
Bereiding
- Bereid de kibbeling volgens de gebruiksaanwijzing. Bekijk de stap-voor-stapvideo onderaan.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappelen en snij ze eerst in plakken en dan in repen van 0,5 cm. Doe de frieten in een kom en voeg het paprikapoeder en zout naar smaak toe. Hussel goed door elkaar.
- Zet de frieten gedurende 25 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.
-
Serveer de kibbeling met de verse zoete aardappelfrietjes en (zelfgemaakte) mayonaise.
Bestel zelf een zakje kibbelingbeslag (€ 30 voor 15 zakjes) of ga langs bij één van deze verkooppunten.
Getest en goedgekeurd
Redactrice Isa: 'Wat een gemak. Gewoon zakje openmaken, water toevoegen en het kibbelingbeslag was klaar. De kruiding was ook volledig on point. Omdat de vis al gefrituurd was, koos ik voor gezondere ovenfrietjes. En een grote kwak mayonaise. Haha.'
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Lees ook
LEKKER LIGHT: 8 caloriearme alternatieven voor pasta
86 tips om die extra kilootjes ein-de-lijk te verliezen
Onrijpe avocado? Wacht niet, en maak er deze 5 gerechtjes mee.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier