Taco met zalm, pompelmoes, avocado en feta (2 stuks)
Ingrediënten: 125 g zalmfilet – 1/2 (roze) pompelmoes – 1/2 avocado – handvol bieslook – 35 g feta – 2 maïstaco’s – peper en zout
Bak of grill de zalm op een hoog vuur. Zorg wel dat hij binnenin nog een beetje rosé is. Laat afkoelen en verdeel in kleine stukjes. Schil de pompelmoes. Snij het vruchtvlees in plakjes en vang het sap op. Schil de avocado en snij in blokjes. Snipper de bieslook fijn en verkruimel de feta. Meng alle ingrediënten (behalve de taco’s). Voeg het sap van de pompelmoes toe. Warm de taco’s op zoals aangegeven op de verpakking en vul ze met het mengsel.
Recept via Nest.
Taco met Mexicaanse groenten (2 stuks)
Ingrediënten:1 el olijfolie – 125 g gehakt – 375 g Mexicaanse wokgroenten (diepvries) – 150 g salsasaus – 6 tacoschelpen – 85 g geraspte jonge kaas – 60 g crème fraîche
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een wok en bak het gehakt in 4 minuten rul. Voeg de bevroren wokgroenten toe en roerbak 6 min. Voeg de salsasaus toe en warm goed door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt-groentenmengsel over de tacoschelpen en leg in een ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak 15 min. in de oven. Serveer de taco’s met de crème fraîche.
Recept via Albert Heijn.
Gevulde taco’s met scampi’s, mangosalsa en yoghurt-koriandersaus (2 stuks)
Ingrediënten:250 g scampi’s – 1 teentje knoflook – 1/2 bosje koriander – 1 cm gember – 1/4 kl chilivlokken – 4 taco’s (schelpen) – arachideolie – 1 mango – 3 lente-uien – 1 el citroensap – 3 pepers (zoete minipepers) – 60 g volle yoghurts – scheutje olijfolie – peper en zout
Schil de mango en snij in blokjes. Snij de lente-uien in ringen. Laat de pepertjes uitlekken en hak ze fijn. Meng alle ingrediënten voor de salsa. Maak de yoghurt-koriandersaus. Hak de koriander fijn en meng met de yoghurt en wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Pel de scampi’s, maak ze schoon. Verwarm wat arachideolie in een pan. Pel en plet de knoflook en doe ‘m in de pan. Rasp er de gember bij en voeg de chilivlokken toe. Doe de scampi’s erbij en bak ze 3 à 5 minuten. Hak de koriander en strooi ‘m erover. Verwarm de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul met mangosalsa en scampi’s. Serveer met yoghurtsaus.
Recept via Libelle-Lekker.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier