Lekker, gezond, lactosevrij en vegan! Wat wil je nog meer?
RECEPT: deze vegan bessen-vijgenmuffins speel je zonder schuldgevoel naar binnen
Ysaline Pollet
Webjournalist
Webjournalist
8 April 2019
Bijgewerkt: 21 September 2021
Na vegan rocky road en een witte chocolademousse, mag het ook eens wat gezonder zijn. Al wil dat niet zeggen dat het daarom minder lekker is. Deze lactosevrije en vegan bessen-vijgenmuffins eet je zonder schuldgevoel in één keer op.
Dit heb je nodig
- 100 g gedroogde vijgen
- 100 g walnoten
- 100 g havermout
- 2 tl bakpoeder
- 50 g proteïnepoeder vanillesmaak
- 2 el agavesiroop
- 200 ml amandelmelk
- 125 g blauwe bessen
- (siliconen) muffinvormpjes
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 185 °C.
- Snijd de vijgen in repen, leg ze in een kommetje en giet er kokend water over totdat ze net onder water staan. Laat de vijgen 5 minuten weken.
- Maal de walnoten fijn in een keukenmachine en meng ze met de havermout, het bakpoeder en het proteïnepoeder. Schenk de agavesiroop en de amandelmelk door de droge ingrediënten en roer door elkaar. Schep als laatste de blauwe bessen door het deeg.
- Schep het deeg in de muffinvormpjes en bak de muffins in 25 minuten goudbruin.
Bron: Fit vega(n) food, Nanneke Schreurs – € 20,99 – Uitgeverij Kosmos
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier