PS je kan ze in de diepvries bewaren om er langer dan één dag plezier van te hebben.
RECEPT: vegan Twix-repen van Elisabeth Van Lierop
Ysaline Pollet
Webjournalist
Webjournalist
18 May 2024
Elisabeth van Lierop is psychologe, mama van drie en auteur van ‘Planteneters’. Hieronder deelt ze haar recept voor caramel shortbread ofte vegan Twix-repen. Laat het smaken! PS je kan ze in de diepvries bewaren om er langer dan één dag plezier van te hebben.
Dit heb je nodig
Koekjeslaag:
- 90 g vegan boter op kamertemperatuur
- 40 g suiker of caster sugar
- 120 g bloem
- snuif zout
- 1/2 kl vanille-extract
Karamellaag:
- 50 g kokosolie
- 150 g pindakaas
- 100 ml ahorn
- flinke snuif zout
Chocoladelaag:
- 150 g chocolade
- 1 el kokosolie
Zo maak je het
- Klop de vegan boter een vijftal minuten op totdat deze licht en fluffy is.
- Voeg de suiker toe en meng, voeg ten slotte de bloem, het zout en vanille-extract toe en meng tot een egaal deeg.
- Doe het deeg in een met bakpapier bekleed rechthoekig cakeblik. Prik met een vork gaatjes in het deeg en laat het deeg tien minuten rusten in de ijskast.
- Bak 20 à 25 minuten aan 180°C of totdat het goudbruin begint te worden.
- Laat de bodem afkoelen.
- Meng ondertussen de kokosolie, pindakaas, ahornsiroop en zout tot een karamel.
- Giet de pindakaramel over de bodem en zet minstens een uur in de diepvries.
- Smelt de chocolade met de kokosolie au bain-marie of in de microgolf in intervallen van 30 seconden.
- Snijd de koekjes en karamel laag in langwerpige repen en dompel deze in de gesmolten chocolade. Bewaar deze Twix 5 dagen in de koelkast of een maand in de diepvries
‘Planteneters’ van Elisabeth Van Lierop – € 24,99 – shop hier.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier