Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Saskia Lelieveld

Zo lekker dat je engeltjes zal horen zingen bij het eten!

TRY VEGAN RECEPT: hemelse vegan witte chocolademouse met rood fruit

Oh heavens! Deze vegan witte chocolademouse afgewerkt met warm rood fruit is jouw nieuwe favoriete zoete zonde. Dit is het recept dat niet in jouw keuken kan ontbreken.

Dit heb je nodig


voor de mouse

  • 60 ml aquafaba (vocht uit een blik kikkererwten)
  • 30 g witte basterdsuiker
  • egg replacer + water ter vervanging van 2 eidooiers
  • 1 vanillestokje
  • 200 ml vegan slagroom
  • 20 g vanillesuiker
  • 200 g vegan witte chocolade


voor het warme fruit

  • 150 g gemengd rood fruit
  • 50 g geleisuiker


voor de bereiding

  • 4 glaasjes (of 2, of 1)
  • mixer

Zo maak je het


1. Klop de aquafaba en de basterdsuiker met een mixer tot een schuim met stijve, witte pieken.

2. Roer in een niet al te kleine kom de egg replacer met het water tot een papje.

3. Schraap het merg uit het vanillestokje.

4.Klop in een ruime kom de slagroom met de vanillesuiker en het vanillemerg lobbig: net niet helemaal stijf.

5. Smelt de chocolade au bain-marie.

6. Roer de gesmolten chocolade door het egg-replacerpapje.

7. Spatel het chocolademengsel door de slagroom.

8. Spatel beetje bij beetje het aquafabaschuim door het mengsel. Doe dit snel, zodat het mengsel luchtig blijft. Mousse van witte chocolade is overigens minder luchtig dan ‘gewone’ chocolademousse: de structuur is zwaarder en lobbiger.

9. Schep de mousse in de glaasjes of in jouw ene grote glas.

10. Maak het warme fruit vlak voor het serveren. Tot die tijd kun je de glaasjes mousse in de koelkast zetten.

11. Verwarm op laag vuur het fruit met de geleisuiker. Blijf roeren. Na een paar minuten zal het sap van het fruit loskomen.

12. Schep het warme fruit over de mousse.

Nog enkele tips

  • Schep een eetlepel geraspte kokos door de mousse, nadat je het aquafabaschuim door het mengsel hebt gespateld.
  • Meng 1 theelepel citroenessence door het mengsel voor een friszoete mousse.
Bron: ‘Funky Vegan Bakboek’ van Emma Herngreen, Spectrum – € 20,99


Funky Vegan Bakboek

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '