Overheerlijk en je hoeft je nadien niet al te schuldig te voelen!
RECEPT: zachte blueberry cheesecake
20 min. voorbereiding + 40 à 45 min. bakken
Welke ingrediënten hebben we nodig?
- 80 g rietsuiker
- 50 g boter
- 100 ml plantaardige olie (zonnebloemolie of een andere neutrale olie)
-
250 g blauwe bessen
- 180 g koekjes (best neutraal van smaak)
- 750 g Alpro Go On Natuur (deze eerste lactosevrije plattekaas is heerlijk licht. Je kan eventueel ook voor een andere plattekaas kiezen)
- 4 eieren
- 1 vanillestokje (of wat vanillearoma)
- 1 limoen
1. Smelt de boter in de magnetron en verwarm de oven voor op 180°C.
2. Verkruimel de koekjes tot ze zeer fijn zijn en voeg de gesmolten boter toe. Meng goed tot je een vochtige substantie krijgt.
3. Vet een bakvorm in met wat boter en verdeel het koekmengsel over de bodem van de vorm.
4. Scheid de eieren en klop dan de rietsuiker, eierdooiers, olie en plattekaas samen tot een zachte massa.
5. Voeg het merg van een vanillestokje (of het vanillearoma), de limoenszest en twee eetlepels limoensap bij de plattekaasmengeling. Meng het geheel goed.
6. Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig onder de andere ingrediënten. Het is belangrijk dat je hier niet mixt of hevig mengt, anders zal de cheesecake minder luchtig worden.
7. Verdeel drie vierden van de blauwe bessen over de koekjesbodem. Schep er vervolgens de cheesecakevulling over.
8. Zet de cheesecake in de oven tot hij bovenaan goudbruin is. Dit zou zo'n 40 à 45 minuten moeten duren.
9. laat de taart goed afkoelen en versier ze met de rest van de blauwe bessen.
10. Smullen maar!
via GIPHY
Naar een recept van Alpro
Meer zoete recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier