Ideetje voor dit weekend? Nodig je vriendinnen alvast uit!
RECEPT: zachte scones, perfect voor een English high tea
20 min. voorbereiding + 10 min. afkoelen + 10 à 15 min. bakken
Welke ingrediënten hebben we nodig voor ± 10 scones?
- 160 g geraspte zoete aardappel of wortel
-
80 g geraspte courgette
- 350 g bloem
- 150 g Alpro Go On Natuur (deze eerste (!) lactosevrije plattekaas is heerlijk licht. Je kan eventueel ook voor een andere plattekaas kiezen)
- 1 eetlepel bakboter
- 2,5 koffielepeltjes bakpoeder
- Een koffielepeltje zout
- Wat peper
1. Smelt de boter in de magnetron en meng ze met de bloem, de geraspte zoete aardappel/wortel en de geraspte courgette.
2. Voeg Alpro Go On (of een andere variant), bakpoeder, peper en zout toe aan het mengsel.
3. Verwarm je oven voor op 240°C.
4. Kneed alle ingrediënten goed samen tot een bal. Rol het deeg uit (je kan het ook in een bal laten, maar zo zal het minder snel afkoelen), wikkel het in huishoudfolie en laat het zo'n 15 minuten rusten in de koelkast.
5. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot je een dikte van ± 2 cm bekomt.
6. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de sconeplakjes over de plaat. Zet 10 à 15 minuten in de oven tot de scones goudbruin gekleurd zijn.
7. Voor hartige scones kan je ze beleggen met wat Alpro Go On (of een andere plattekaasvariant) en wat gerookte zalm en dille. Zoete scones zijn uiteraard ook mogelijk. Laat je fantasie de vrije loop!
8. Genieten maar!
via GIPHY
Naar een recept van Alpro
Meer recepten voor je high tea:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier