Heb jij 'Véro's Brunchkookboek' al in huis?
RECEPTEN: avocadotoast & dukkah chickpea salad à la Véronique Leysen
Creatieve duizendpoot Véronique Leysen bracht een tijdje geleden haar allereerste kookboek ‘Véro’s Brunchkookboek’ uit. Redactrice Robine mocht twee receptjes gaan proeven en uiteraard delen we al dat lekkers hier met jullie...
Avocadotoast
Bereidingstijd: 5 min.
Ingrediënten
- 2 boterhammen
- 1 avocado
- peper en zout
- 1 limoen chiliflakes
Bereiding
Snij twee snedes brood af en steek ze in de broodrooster.
Snij de avocado in twee. Als je hem rondom goed doormidden snijdt, kan je de twee helften van elkaar ‘rukken’ (met de pit in het midden). Maak nu de inkervingen (streepjes) in de avocado en lepel de avocado daarna in één keer uit.
Drapeer de stukken op je toast.
Omdat het een avocadospread is, voegen we nog kruiden toe én smeren we alles tot moes. Ga met een vork over de avocadostukken totdat alles een papje is.
Kruid met peper en zout en sprenkel er wat limoensap over (twee knijpjes per boterham is genoeg, je kan nog altijd bij doen). Strooi er als laatste nog wat chiliflakes overheen.
Dukkah Chickpea Salad
Bereidingstijd: 20 min.
Ingrediënten
Bonensalade en dressing:
- 250 g edamamebonen
- 250 g kikkererwten (uit blik)
- 2 teentjes look
- enkele takjes koriander
- enkele takjes munt
- zwarte peper
- olijfolie
- zeezout
- 100 g Griekse yoghurt
- 1 el tahin
- zeste van citroen
- 200 g feta
- 1 rode ui
Dukkah:
- 1 kl korianderzaad
- 1 kl komijnzaad
- 1 kl venkelzaad zwarte peper
- 50 g sesamzaad
- 50 g pistachenoten (gepeld)
- 200 g amandelen
- 1 kl anijspoeder
- 1 kl zout
Afwerking:
- olijfolie
- platbrood
Bereiding
Bonensalade en dressing:
Stoom de edamamebonen. Pel ze.
Spoel de kikkererwten goed en laat ze uitlekken.
Pel de look en pers uit in een mengkom.
Hak koriander en munt fijn en meng onder de look. Kruid met peper, olijfolie en zout. Doe de yoghurt, tahin en citroenzeste bij.
Meng de bonen en kikkererwten. Proef en kruid af met extra munt, koriander, feta, peper en zout.
Dukkah:
Stamp het koriander-, komijn- en venkelzaad en de zwarte peper fijn in een vijzel.
Verhit een pan zonder vetstof. Rooster de gecrushte kruiden en het sesamzaad. Zorg dat het niet aanbakt.
Hak de pistache- en amandelnoten fijn.
Meng het sesamzaad, de specerijen, de noten en het anijspoeder onder elkaar. Voeg een snufje zout toe en schep het mengsel over in een mooi kommetje.
Afwerking:
Giet lekkere olijfolie in een kommetje.
Serveer het platbrood met de salade, de olijfolie en de dukkah.
Scheur wat van het brood. Dip in olijfolie, de dukkah en beleg met bonensalade.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Koop ‘Véro’s Brunchkookboek’ hier voor € 24,99!
Véronique bereidt de receptjes in haar keuken met redactrice Robine:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier