Aftellen doen wij dit jaar niet alleen naar 2021, maar ook (oké, vooral) naar deze originele cocktails. Het verdere verloop van 2021 valt nog af te wachten, maar het eerste feestje is zeker al geslaagd.
Kampvuurproof marshmallowcocktail
Kampvuurproof marshmallowcocktail
Voor 1 persoon
Dit heb je nodig:
1 koekje (type Digestive) • 1 el chocoladesaus • 1 marshmallow • 30 ml Baileys • 20 ml wodka • een schep ijsschilfers • 3 ijsblokjes • 30 ml melk
Zo maak je het:
1. Verkruimel het koekje. Doop de rand van het glas eerst in de chocoladesaus en daarna in de koekkruimels. Zet in de koelkast.
2. Brand de marshmallow aan één kant met een crème-brûléebrandertje. Je vindt dat al voor enkele euro’s online. Heb je er geen? Zet ’m dan even kort onder de hete grill van je oven.
3. Doe de Baileys en wodka met een schep ijsschilfers in een shaker. Mix tot alles ijskoud is.
4. Vul het glas met drie blokjes ijs en giet er de ijskoude drank op. Vul aan met ijskoude melk en laat er de marshmallow in drijven.
Sprankelende perenpunch-mocktail
Sprankelende perenpunch-mocktail
Voor 1 persoon
Dit heb je nodig:
1 peer • citroensap • 50 ml perensap • 1/2 kl vanille-essence • 1 el ahornsiroop • 30 ml rumsiroop (Monin, alcoholvrij) • ijsschilfers • gingerale (gemberbier, alcoholvrij) • 1 vanillestokje
Zo maak je het:
1. Snij de peer in fijne plakjes en besprenkel die met citroensap. Vul een shaker met het perensap, de vanille-essence, ahornsiroop en rumsiroop. Vul aan met ijs en shake goed tot het ijskoud is.
2. Schenk de mocktail in een glas en leng aan met ijs en gingerale. Stop er een plakje peer en een vanillestokje in.
Pompelmoes-tonicmocktail
Pompelmoes-tonicmocktail
Voor 1 persoon
Dit heb je nodig:
Plakjes pompelmoes • ijsschilfers • 30 ml rode Crodino • 15 ml limoensap • 15 ml pompelmoessap • tonic
Zo maak je het:
1. Steek een pompelmoesplakje op een houten prikker. Vul een hoog glas met ijsschilfers en de Crodino. Leg er het pompelmoesplakje op.
2. Schenk er het limoen- en pompelmoessap over en leng aan met de tonic.
Champagnecocktail met suikerspin
Champagnecocktail met suikerspin
Voor 1 persoon
Dit heb je nodig:
Een scheutje aardbeiensiroop • suikerspin (kant-en-klaar in de supermarkt) • 200 ml champagne
Zo maak je het:
1. Vul een champagnecoupe met een scheutje aardbeiensiroop. Leg een flinke dot suikerspin in het glas. Zorg ervoor dat de suikerspin de siroop niet raakt, want anders lost de suikerspin op in de siroop.
2. Schenk er champagne of cava over. Let op: de suikerspin is een leuke eyecatcher, maar smelt op het moment dat die in aanraking komt met vocht. Schenk de champagne of cava er dus pas op het allerlaatste moment over!
Citroen-meringuemartini
Citroen-meringuemartini
Voor 1 persoon
Dit heb je nodig:
1 eiwit • 20 g bloemsuiker • 40 ml citroensap • ijsschilfers • 20 ml limoncello • 20 ml witte Martini • spuitwater
Zo maak je het:
1. Klop het eiwit stijf met 65 g bloemsuiker, voor de meringue. Zet koel weg.
2. Meng het citroensap met de rest van de bloemsuiker. Doe in een shaker met ijs, de limoncello en de Martini. Shake goed.
3. Vul hoge Martiniglazen met de cocktail, vul aan met ijs en spuitwater, lepel er wat meringue bovenop en brand met een crème-brûléebrander.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier