Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
recepten pizza
© Silke Pauwels

Pizza party, iemand?

RECEPTEN: 5 supersimpele pizza’s met een twist

De redactie

Pizza party, want wij verzamelden vijf supersimpele pizzarecepten! Deze kraakverse creaties eet je ‘s ochtend, ‘s middags, ‘s avonds én als dessert.

Supersnelle pizza met scampi’s en pesto

Dit heb je nodig voor één pizza: 

  • 1 kant-en-klare pizzabodem
  • 4 el tomatenpassata
  • 1⁄2 bol mozzarella
  • 2 tl groene pesto
  • ± 8 scampi’s, gepeld en darmen verwijderd
  • 1 el pijnboompitten
  • 1⁄2 handje rucola

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Rol de pizzabodem uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Verdeel de tomatenpassata over de pizzabodem.
  4. Snij de mozzarella in plakjes en leg ze op de pizza.
  5. Smeer de pesto op de plakjes mozzarella.
  6. Verdeel vervolgens de scampi’s en pijnboompitten over de pizza.
  7. Kruid met een snufje peper en zout, en plaats ± 15 minuten in de oven.
  8. Haal de pizza uit de oven wanneer hij krokant gebakken is. Strooi er vervolgens de rucola over.

vispizza
© Silke Pauwels

Vegetarische pizza met een zuiderse twist

Dit heb je nodig voor één pizza:

  • 4 el tomatenpassata
  • 1 Libanese wrap of brood
  • 1⁄4 rode paprika
  • 1⁄4 aubergine
  • 3 falafelballetjes
  • 2 el mais
  • 15 g feta
  • 15 g emmentaler
  • gedroogde kruiden (basilicum, tijm, koriander...)
  • peper zout
  • knoflooksaus

Zo maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Verdeel de tomatenpassata over de Libanese wrap.
  3. Was de paprika en aubergine. De paprika snij je in fijne repen en de aubergine in fijne plakken.
  4. Verdeel beide groenten samen met de falafelballetjes, mais
    en feta over de pizza.
  5. Strooi de emmentaler over de pizza en kruid met de gedroogde kruiden en een snufje peper en zout.
  6. Plaats ± 15 minuten in de oven.
  7. Wanneer het brood krokant is gebakken en de kaas goudbruin kleurt, haal je de pizza uit de oven.
  8. Serveer met de knoflooksaus.

vegetarische pizza
© Silke Pauwels

Naanpizza’s met véél kaas

Dit heb je nodig voor twee pizza’s: 

  • 30 ml water
  • 7 g gedroogde gist
  • 75 g tarwebloem
  • 25 g Griekse yoghurt
  • peper zout
  • 1 el olijfolie
  • 1⁄4 bol mozzarella
  • 4 el tomatenpassata
  • 10 g cheddar
  • 10 g emmentaler
  • 10 g parmezaan Italiaanse kruidenmix
  • 4 takjes peterselie

Zo maak je het: 

  1. Meng het water in een klein kommetje met de gist.
  2. In een andere, grotere kom meng je de bloem met de Griekse yoghurt, een snufje peper en zout en de opgeloste gist. Kneed met je handen of met een keukenmachine tot een elastisch deeg.
  3. Maak twee bolletjes van het deeg. Rol met een deegroller uit tot twee platte, ovaalvormige broden.
  4. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de naanbroden daarin goudbruin.
  5. Snij de mozzarella in fijne blokjes.
  6. Verdeel de tomatenpassata over de twee naanbroden.
  7. Vervolgens strooi je de verschillende kazen over de twee naanpizza’s.
  8. Kruid af met een snufje peper en zout, de Italiaanse kruidenmix en de verse peterselie.
  9. Plaats beide naanpizza’s ± 10 minuten op een rooster onder de grill tot de kaas goudbruin kleurt.
  10. Say cheese!

kaaspizza
© Silke Pauwels

Fruitige ontbijtpizza

Dit heb je nodig voor één pizza: 

  • 1 bloemkoolpizzabodem (Magioni)
  • 1 el olijfolie
  • 2 schijfjes verse ananas
  • 1 tl honing
  • 5 el ricotta
  • ± 5 aardbeien
  • een handvol blauwe bessen
  • een handvol verse munt
  • 1 el vanilleyoghurt
  • 1 tl kokosschaafsel

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Leg de bodem op een ovenplaat en plaats die ± 10 minuten de oven.
  3. Verwarm de olijfolie ondertussen in een pan. Bak de ananasschijfjes daar met een lepeltje honing in, tot ze gekarameliseerd zijn.
  4. Wanneer de pizzabodem krokant is gebakken, haal je hem uit de oven. Smeer de ricotta over de pizzabodem.
  5. Leg de gekaramelliseerde schijfjes ananas op de pizza.
  6. Halveer de aardbeien. Verdeel ze vervolgens samen met de blauwe bessen over de pizza.
  7. Garneer met de takjes munt en werk af met een lepeltje vanilleyoghurt.
  8. Bestrooi eventueel met een lepeltje kokosschaafsel.

ontbijtpizza
© Silke Pauwels

Nutellapizza met aardbeien en munt

Dit heb je nodig voor één pizza:

  • 1 kant-en-klare pizzabodem
  • ± 10 aardbeien
  • een handvol amandelen
  • een handvol verse munt
  • 4 el Nutella

Zo maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Rol de pizzabodem uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ± 15 minuten krokant en goudbruin.
  3. Was ondertussen de aardbeien en halveer ze.
  4. Halveer ook de amandelen met een scherp mes.
  5. Snij de munt fijn.
  6. Haal de bodem uit de oven en besmeer die met de Nutella.
  7. Verdeel er de aardbeien, amandelen en verse munt over.

nutellapizza
© Silke Pauwels

Meer lekkere recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '