Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© JOKE VAN DEN HEUVEL

Perfect voor die online nieuwjaarsdrink met je vriendinnen!

RECEPTEN: 4 ideale smaakmakers voor je homeparty

De redactie


Als we niet naar feestjes mogen, halen we het feestje gewoon in huis! Of je nu alleen, met je lief of via Skype met al je vriendinnen eet, met deze recepten is het alvast feest in je mond.

Kleurige boterhammen met ricotta en tomaatjes

Kleurige boterhammen met ricotta en tomaatjes

Kleurige boterhammen met ricotta en tomaatjes

Voor 6 pers.

Dit heb je nodig:

150 g gekleurde kerstomaatjes (bv. Toma’Color van Stoffels Tomaten) • 6 boterhammen of toasts • 150 g ricotta • peper • zout • olijfolie • een handvol vers basilicum, fijngehakt

Zo maak je het:

1. Halveer de kerstomaatjes. Bestrijk de boterhammen met de ricotta.

2. Schik de gehalveerde kerstomaatjes op de boterhammen en kruid met peper en zout. Werk af met wat olijfolie en fijngehakte basilicumblaadjes.

Met curryhummus en feta

Voor 6 pers.

Dit heb je nodig:

1 teentje knoflook • 1 blik kikkererwten • 1 el currypoeder • ½ kl kurkuma • 2 el olijfolie • 6 boterhammen of toasts • 100 g feta • enkele blaadjes verse koriander, fijngehakt • 50 g granaatappelpitten • peper • zout

Zo maak je het:

1. Pel de knoflook. Verwijder de helft van het vocht van de kikkererwten en doe de rest samen met de kikkererwten, de knoflook, het currypoeder, de kurkuma en de olijfolie in de keukenrobot en mix fijn tot een gladde hummus.

2. Bestrijk de boterhammen met de curryhummus en kruid met peper en zout. Verkruimel er wat feta over en werk af met wat fijngehakte koriander en granaatappelpitten.

Met avocado en ei

Voor 6 pers.

Dit heb je nodig:

3 eieren • 2 avocado’s • peper • zout • 2 el limoensap • 6 boterhammen of toasts • enkele takjes bladpeterselie, fijngehakt

Zo maak je het:

1. Kook de eieren zo’n 7 minuten. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel er het vruchtvlees uit. Plet het vruchtvlees met een vork en breng het op smaak met peper, zout en wat limoensap.

2. Bestrijk de boterhammen met de avocadospread. Pel de eieren en halveer ze. Leg een half ei op elke toast. Werk af met wat peper, zout en fijngehakte bladpeterselie.

Gegrilde nectarines met burrata en parmaham

Gegrilde nectarines met burrata en parmaham

Gegrilde nectarines met burrata en parmaham

 Voor 6 pers.

Dit heb je nodig:

200 g gemengde salade • 16 sneetjes parmaham • 8 nectarines • 8 el olijfolie • 2 bollen burrata • grof zeezout • 2 el roze peperbollen • gedroogde eetbare bloemen (eventueel)

Zo maak je het:

1. Doe de salade in een grote saladekom en schik er de parmaham op. Halveer de nectarines en verwijder de pit. Verhit de helft van de olijfolie in een grillpan. Zorg ervoor dat de pan heet is en leg er dan de nectarines met de platte kant naar beneden in. Bak die kort op een hevig vuur.

2. Schik de nectarines op de salade. Snij de burrata in stukjes en schik die tussen de salade. Bedruppel het geheel met de rest van de olijfolie en wat grof zeezout. Verkruimel er de roze peperbollen over. Werk eventueel af met wat gedroogde eetbare bloemen.

Tip: ook lekker met perziken, abrikozen en kersen. Je maakt de salade vegetarisch door de ham weg te laten en die te vervangen door noten. Pistachenootjes passen hier perfect bij. Heb je meer zin in vis? De salade is ook lekker met ansjovis of sardines.

Pizza met rode-uienkonfijt, vijgen en gorgonzola

Pizza met rode-uienkonfijt, vijgen en gorgonzola

Pizza met rode-uienkonfijt, vijgen en gorgonzola

Voor 2 grote pizza’s

Dit heb je nodig:

Voor het pizzadeeg:

250 ml lauwwarm water • 8 g verse gist • 500 g bloem • 1 kl zout • 2 el olijfolie

Voor de topping:

4 grote rode uien • 4 kl suiker • 100 ml water • 6 verse vijgen • 150 g gorgonzola

Zo maak je het:

1. Doe het water en de gist in de mengkom van je keukenrobot (of kneed met je handen). Laat even staan tot er luchtbelletjes verschijnen. Voeg er de bloem, het zout en de olijfolie aan toe en meng tot een glad en homogeen deeg. Rol het deeg tot een bol, dek het af met een schone keukenhanddoek en laat het minstens 90 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Pel de uien en snij ze in ringen. Stoof ze met de suiker en het water zachtjes aan tot je een zoete uienconfituur krijgt.

3. Rol het deeg na het rijzen uit met wat bloem en leg het op een bakplaat met bakpapier.

4. Schik er het uienkonfijt op, maar laat de randen vrij. Halveer de vijgen en schik die op de pizza. Leg er wat stukjes gorgonzola tussen.

5. Bak de pizza zo’n 20 minuten in de oven.

Pompelmoesmimosa

Pompelmoesmimosa

Pompelmoesmimosa

Voor 6 pers.

Dit heb je nodig:

200 ml vers pompelmoessap • 1 fles champagne of schuimwijn

Zo maak je het:

Schenk het pompelmoessap in de glazen en giet er de champagne over. Cheers!

Tip: ook lekker met perzik-, sinaasappel- of bloedsinaasappelsap.



In ‘Alle dagen feest‘ bundelt Manon Van Aerschot aka Macaron Manon stylingtips en recepten voor al je feestjes, het hele jaar door – € 24,99 – Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.



Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '