Kies jij voor de frittata, de gegrilde maïskolven of toch de lasagne met spinaziepesto?
Week Zonder Vlees: 17 vegetarische receptjes waar jij de hele week van smult
Vanaf vandaag, op 14 oktober, gaat de tweede Week Zonder Vlees van start in België. Ook dit jaar worden we met z’n allen massaal aangespoord om gedurende deze week weinig tot geen vlees of vis op tafel te zetten. Met deze 17 verrassende vegetarische receptjes zit jij de hele Week Zonder Vlees goed.
Dat het eten van vlees en vis een nadelige impact heeft op ons klimaat, beseffen we maar al te goed. Onze buurlanden organiseren dan ook al enkele jaren een Week Zonder Vlees en sinds 2023 volgt ook België dat goede voorbeeld.
Van maandag 14 oktober tot en met zondag 20 oktober is het de officiële Week Zonder Vlees in ons Belgenland en roept de WZV-organisatie op om niet alleen vlees, maar ook vis te laten staan. Geen idee hoe je daaraan begint? Wij lijsten enkele verrassende vegetarische gerechtjes op die je gedurende de Week Zonder Vlees op tafel wil toveren!
Lasagne met spinazie-basilicumpesto
Onepot gnocchi met broccolisaus en vegetarische balletjes
Veggieburger met gegrilde aubergine en halloumi
Quinoasalade met geroosterde paprika en kikkererwten
Tortilla met zoete aardappel en zwarte bonen
Oesterzwamnuggets met een dipje van zure room en paprika
Gevulde portobello’s met veggie gehakt en pompoenpuree
Chili sin carne
Fettuccine met ricotta en spinazie
Risotto met kastanjechampignons
Groene curry met zoete aardappelen en peultjes
Spirelli met geroosterde bloemkool en citroenroomsaus
Veggie bao buns met tofu en avocado
Gegrilde maïskolven met mango-chilidip
Gevulde butternut met walnoten en mozzarella
Frittata met falafelballetjes, broccoli en feta
Gegrilde aubergines met bloemkoolcouscous
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier