Nu de zon af en toe komt piepen en de lente stilaan lonkt, beginnen we massaal te verlangen naar mooiere dagen. Gelukkig kan je de lente ook zelf in huis halen met één van deze 13 makkelijke recepten. Smakelijk!
De lente schreeuwt om verse en vaak rauwe groenten, veel gerechtjes met eieren die ons al naar Pasen doen verlangen en een hoop lichte recepten. Wij zetten 13 heerlijke lentereceptjes op een rij die meteen de zon in huis halen.
Gevulde pannenkoekjes met spinazie
Hartige pannenkoekjes zijn zoveel lekkerder dan je denkt én je kan er alle kanten mee op. Probeer deze versie met spinazie en kruidenkaas eens, héérlijk.
Groene aardappelsalade met daslook en warmgerookte zalm
Daslook en zalm geven de perfecte lente-touch aan deze frisse aardappelsalade. Ideaal als je eens een nieuwe variant wil uitproberen.
Eitjes met garnalen, bloemkoolcouscous en tuinkers
Op zoek naar een voorgerechtje dat de lente uitstraalt? Zoek niet verder want met deze eitjes au bain-marie tover je op ieder gezicht een glimlach!
Filodeegtaart met geitenkaas en courgettes
Als je quiche te zwaar vindt, is een filodeegtaart de ideale vervanger. Niet alleen is het deeg een stuk lichter, ook de vulling is vaak niet zo zwaar omdat je geen eieren gebruikt.
Pompoenlasagne met spinazie en ricotta
Bij dit recept bestaan de lasagnebladeren niet uit pasta, maar uit pompoen. Gebruik je toch liever pasta? Dan kan je de pompoen perfect vervangen of als extra groente erbij doen. Door de ricotta hou je dit zwaardere ovengerecht toch lekker luchtig!
Tagliatelle met raapstelen in een citroenroomsausje
Een frisse en vegetarische pasta kan ook niet ontbreken tussen deze lentereceptjes. Raapstelen zijn niet de meest voor de hand liggende groenten, maar zijn net daarom extra verrassend.
Lentepizza met kwarteleitjes
Zelf pizza maken is echt supersimpel, maar we leggen er altijd hetzelfde op. Deze pizza met verse groene pesto, courgette en kwarteleitjes laat je twijfelen aan je vaste klassiekers!
Gratin van eieren met grijze garnalen en spinazie
Garnalen en spinazie: een match made in heaven. Bij deze gratin gebruik je geen aardappelen maar eitjes, wat het direct van winterkost naar een fris lentereceptje transformeert.
Bruschetta met geroosterde kerstomaatjes en burrata
Kan je niet langer wachten op de zomer? Met deze heerlijke bruschetta’s leg je de zon figuurlijk op je bord. Een geweldig hapje bij elke aperitief!
Kruidensalade met voorjaarsgroenten en eitjes
Een pittig slaatje met edamameboontjes, peultjes en radijzen, ideaal voor wanneer je lichaam nood heeft aan een boost van groenten.
Ricottataartjes met spinazie en groene asperges
Een groententaartje is hét ideale lentereceptje. De groene asperges en de ricotta zijn trouwens een verrassende, maar heerlijke combinatie.
Gevulde eitjes uit de oven
Met eieren kan je zoveel kanten uit, maar toch blijft het verbazend hoe verschillend de recepten én smaken kunnen zijn. Deze gevulde eitjes zijn het perfecte bijgerecht voor een paasdiner of lentebrunch.
Bloemkoolfrittata met geitenkaas
Frittata lijkt moeilijker dan het eigenlijk is. Deze bloemkoolvariant is lekker fris in tegenstelling tot bloemkool in witte saus.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier