Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
restjes na gourmet
© Getty Images

Van pittige vleesballetjes tot een aperitiefhapje voor je volgende gasten.

Restjes na gourmet? Dit kan je de dag erna nog met de overschot maken

Dewy De Leeneer

Bij veel gezinnen hoef je het gourmetstel niet op te bergen tussen kerst en nieuw. Want niks smaakt tijdens de feestdagen lekkerder dan gourmetvleesjes met raclettekaas, toch? Al is er één nadeel: het is soms moeilijk in te schatten hoeveel van die overheerlijke vleesschotels je net nodig hebt. Wij geven je zes ideetjes waardoor de overschot tóch nog goed van pas komt de dag na je feest.

Wraps

De dag na je familiefeest is een snelle en makkelijke lunch een godsgeschenk. Wrapkes it is! Een tortilla, saus naar keuze, je overgebleven vleesrestjes en wat sla, tomaat, worteltjes of andere groenten (die hoef je de dag ervoor dus ook niet weg te gooien!) smaken samen heerlijk. Of je nu kiest voor kip, rund of iets gepaneerd: you do you.

Omelet

Kies je toch liever voor een steviger ontbijt of een brunch? Klop dan wat (lees: veel) eieren op en maak een heerlijke gevulde omelet met het resterende vlees. Voeg er nog wat groenten, kaas en kruiden aan toe en je weet niet wat je proeft.

Pizza

Pizzaaa! Een van de lekkerste uitvindingen ooit, toch? En wat een pizza nóg leuker maakt, is dat je helemaal zelf kiest waarmee je ‘m topt. Vanavond op het menu? Pizza Gourmet mét raclettekaas!

Quesadilla

Van de Italiaanse naar de Mexicaanse cuisine. Beleg een wrap met het resterende vlees in stukjes gesneden en wat kaas en bak in een pan tot de kaas smelt en de tortilla’s kanpperig worden. Serveer met guacamole, zure room of salsa voor een perfecte en smakelijke afwerking.

Vleesrolletje

Nog een feestje gepland? Rol of snijd het overgebleven vlees in dunne plakjes en gebruik het als omhulsel voor heerlijke vleesrolletjes. Vul ze met roomkaas, fijngesneden groenten of kruiden, rol ze op en steek ze vast met tandenstokers. Bak of grill de rolletjes tot ze gaar zijn en serveer ze dan als hapjes voor je volgende gasten. Efficiënt én lekker.

Pittige vleesballetjes

Vermaal het overgebleven vlees en meng het met gehakte ui, knoflook, pittige kruiden en paneermeel om zo heerlijke gehaktballetjes te maken. Bak ze in de oven of braad ze kort in een pan tot ze gaar zijn. Die verse pittige vleesballetjes (met saus naar keuze) klinken als een fantastiche snack als je ‘t ons vraagt!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '