Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
restjes pasen
© Rachel Park via Unsplash

Nog dagen nagenieten van de paasbrunch? Yes!

Restjes van de paasbrunch over? Dit kan je er de dag(en) erna mee maken

Dewy De Leeneer

De paasbrunch was een succes (zoals élk jaar), maar nu zit je met een koelkast vol restjes: gekookte eitjes, een halve zalmfilet, veel chocolade, een overschotje asperges,... Geen zorgen, met een beetje creativiteit geef je deze ingrediënten een smakelijk tweede leven.

Nog dagen van je paasbrunch genieten? Reken maar van yes! Wij delen met plezier enkele creatieve ideeën waarmee je de restjes van Pasen omtovert tot een nieuw gerecht. Laat het smaken!

Een eitje, zo’n eitje

Mimosa-eitjes met spek en garnaaltjes.

Een klassieker met een twist. Vul gehalveerde eitjes met een romige vulling van eigeel, mayonaise, spek en garnaaltjes. Een feestelijk hapje dat altijd in de smaak valt. ​

Gevulde pistolets met eitjes, paddenstoelen en gerookte kip.

Snijd de bovenkant van overgebleven pistolets af, hol ze uit en vul met een mengsel van gebakken paddenstoelen, stukjes gekookt ei en gerookte kip. Even in de oven en je hebt een heerlijk warm gerechtje. ​

Lekker visje

Piccolobootjes met gerookte zalm en ei.

Gebruik kleine broodjes of wraps als basis, beleg met plakjes gerookte zalm, schijfjes gekookt ei en wat verse kruiden. Een smaakvolle snack!

Bruschetta met groene asperges, kwarteleitjes en gerookte zalm.

Rooster sneetjes stokbrood, beleg met gegrilde groene asperges, halve kwarteleitjes en stukjes gerookte zalm. Werk af met een beetje citroensap en dille. ​Njammie!

Broodnodig

Kruidige broodkrans met tomaten-paprikaboter.

Verwerk oud brood tot een smakelijke broodkrans. Bestrijk met een zelfgemaakte tomaten-paprikaboter en bak krokant in de oven. Ideaal als bijgerecht of lunch. ​

Sweet treat

Pannenkoekkonijn.

Maak van overgebleven pannenkoeken een schattig konijntje door ze creatief te schikken en te versieren met fruit en chocolade. Leuk om samen met de kinderen te maken! ​

Chocoladefondue met restjes paaseitjes.

Smelt de chocolade-eitjes au bain-marie en serveer met stukjes fruit, koekjes of marshmallows. Heerlijk!

Bananenbrood met chocolade en noten.

Mix stukjes chocolade onder een klassiek bananenbroodbeslag voor een extra paasvriendelijke twist.

Pannenkoeken met compote van rood fruit.

Verwerk overgebleven aardbeien, blauwe bessen of appelstukjes tot een compote. Lekker bij yoghurt, pannenkoeken of als vulling voor een crumble.

Charcuterie

Croques.

Heb je nog sneetjes kaas, een overschotje zalm of andere charcuterie? Maak er mini croque-monsieurs van, snijd ze in reepjes en serveer met een dipsausje. Ideaal als aperitiefhapje!

Groentefestijn

Groentegratin.

Restjes groenten + een paar eieren + wat room of melk = een makkelijke gratin. Bestrooi met paneermeel en wat kaas, en hup de oven of airfryer in!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '