Van een chopped sandwich tot quesadilla's.
Restjes over van de BBQ? Dit kan je ermee doen
Afgelopen weekend stonden er ongetwijfeld heel wat BBQ’s op de planning. Maar wat gebeurt er met al die restjes nadat het feest voorbij is? Het is zonde om ze weg te gooien, toch? Gelukkig zijn er heel wat creatieve manieren om restjes van de barbecue nieuw leven in te blazen: van een chopped sandwich tot quesadilla’s.
Salade met gegrilde groenten.
Heb je nog een stapel gegrilde groenten over? Maak er een heerlijke salade van! Snijd de groenten in stukjes en meng ze met wat verse bladgroenten zoals spinazie of rucola. Pimp ‘m nog wat op met wat quinoa of bulgur, verkruimelde feta, frisse tomaatjes en een lepel rode pesto. Het resultaat is een fantastische lunch.
BBQ-pizza.
De restjes vlees dienen perfect als topping voor een BBQ-pizza. Smeer wat barbecuesaus of tomatensaus op een pizzabodem, beleg het met de overgebleven stukjes vlees, wat gesneden ui, paprika en champignons en bedek het geheel met kaas. Even in de oven en voilà! Een BBQ-pizza met smokey toets.
Chopped sandwich.
Volg jij liever de TikTok-trends? Dan maak je van je restjes toch gewoon een chopped sandwich! Voeg al je restjes – ja, echt alles: van aardappelen over groenten tot vlees en kaas – bij elkaar op één plank en hak erop los tot je een smeuïg geheel krijgt. Smeer het op een stukje stokbrood en je weet niet wat je proeft!
Gevulde paprika’s.
Vul paprika’s met een mengsel van restjes gegrild vlees, rijst, bonen en kaas. Bak in de oven tot de paprika’s zacht zijn en de vulling warm is. Simpel, maar zó lekker.
Pokébowl.
Dé oplossing voor restjes – zeker wanneer ze zo lekker zijn als van de BBQ – is een goedgevulde pokébowl. Je kookt er best even wat rijst bij, maar al de rest gooi je er gewoon op. Smullen maar!
Groentequiche.
In een quiche kan je quasi alles steken, maar gegrilde groenten, bladerdeeg, eieren en kaas? Da’s een match made in heaven. Tip: een handvol feta en olijven geeft je quiche een zuiderse toets.
BBQ-quesadilla’s.
Quesadilla’s zijn snel, eenvoudig en perfect voor het opmaken van restjes. Vul tortilla’s met gegrild vlees, kaas, en eventueel wat gegrilde groenten. Bak ze in een pan tot de kaas gesmolten is en de tortilla’s goudbruin zijn. Serveer met guacamole, zure room en salsa en olé, ‘t is feest!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier