Geen tijd, zin of budget om naar de winkel te gaan? No worries!
Met deze tips flans jij met de restjes van de week een heerlijke maaltijd ineen
Doe jij in het weekend normaal je boodschappen voor de volgende week maar heb je deze keer geen tijd, geen zin of te weinig budget? Flair to the rescue! Duik eens diep in je (koel)kast en wie weet ligt er nog een feestmaal op je te wachten. Met deze tips flans jij alvast een heerlijke maaltijd ineen met de restjes van de week.
Inventariseer je restjes.
Begin met een grondige inventaris op te maken van wat er nog in je koelkast, voorraadkast en diepvriezer ligt. Zo heb je alvast een duidelijker overzicht van wat de mogelijkheden zijn.
Mix & match smaken.
Ga niet per se voor the usual, maar durf nieuwe smaken en texturen te combineren. Heb je nog wat aardappelen over en een blik tonijn in huis? Probeer dan eens tonijn-aardappelkoekjes te maken. Of maak een stoemp die je nog nooit eerder probeerde. Wedden dat het smaakt?
Maak soep of stoofpot.
Alles bij elkaar, een bouillonblokje erbij en sudderen maar. Of je nu kiest voor een soepje of een stoofpot: je groenten zullen blij zijn dat ze niet in de vuilbak belanden. Check zeker je diepvriesvak voor vergeten restjes!
Kies voor een restjesquiche.
Eieren zijn de redders in nood als het gaat om restjes. Maak een quiche of frittata door groenten, kaas en eventueel vlees toe te voegen aan opgeklopte eieren. Bak het geheel in de oven en je hebt een snelle én makkelijke maaltijd. Je hoeft trouwens geen bladerdeeg in huis te hebben, dat lukt perfect zonder! Tip: als je het geheel wat vaster wil maken en je nog restjes pasta hebt liggen, kunnen deze er ook bij.
Past(d)a?
En over pasta gesproken: dat combineert nu toch werkelijk goed met alles? Het is altijd een goed idee om een extra pakje pasta in huis te hebben, zodat je van je weekrestjes gewoon een heerlijke saus kan maken.
Upcycle brood.
Of je het nu omtovert tot croutons voor je soep, gebruikt als basis voor een heerlijke broodpudding of er lookbroodjes van maakt: don’t forget about the bread!
Organiseer een tapasavond.
Presenteer verschillende kleine overschotjes op een schotel en je krijgt een tapasplank. Snij je overgebleven kip in stukjes met een dipje van mayo en currykruiden, maak van je aardappelen patatas bravas en gebruik de rest van je groenten voor een deluxe salsa. Smullen maar!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier