Zo drinkt Sergio Herman zijn gin-tonic het liefste
Sergio kiest voor de Belgische Double You Gin omwille van zijn puur karakter en licht aroma. Als tonic kiest hij de Fever-Tree Clementines & Cinnamon. Hij creeërde die tonic zélf, samen met de twee founders van Fever-Tree. Een logische keuze dus. Deze tonic bevat citrusnoten van clementine en een vleugje kaneel. Een uitgesproken smaak die perfect matcht met een zachte gin.
Bereiding
De ideale verhouding van een gin-tonic is persoonlijk: sommigen drinken hem graag volgens de 2/1-verhouding (2 maten tonic op 1 maat gin). Anderen kiezen liever een 3/1-ratio. Nog anderen gaan dan weer voor een 1/1-verhouding. Door teveel tonic gaat de smaak van de gin verloren, maar het is dus een kwestie van smaak.
Wist je dat...
-
je gin-tonic beter niet drinkt met een rietje? Zo sla jij bij het drinken het puntje van je tong over waardoor je veel smaak mist.
-
als je teveel roert in een gin-tonic, de tonic harder gaat bruisen? Daardoor verdwijnt het koolzuur ook sneller uit je drankje.
-
je best maar twee garnituren toevoegt aan je gin-tonic? Het moet geen allegaartje van smaken en geuren worden.
-
hoe meer ijs je toevoegt, hoe minder snel het zal smelten? Gek hé, maar zo vermijd je dat vervelende smeltwater.
- een goede gin-tonic bruist? Voeg de tonic daarom heel langzaam toe aan je glas. Dit kan met behulp van een cocktaillepel (je giet de tonic langzaam langs de gedraaide steel).
Bron: Njam
Lees ook
Halleluja: redactrice Isa ontmoette haar God Sergio Herman
Vergeet nootjes en chips, vanaf nu eet je deze gezonde snack voor tv
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier