Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
sinterklaaschocolade
© Nietjuh via Pexels

Van een lekker receptje tot slimme bewaartips!

6 dingen die je wil doen met de overschot van je sinterklaaschocolade

Evi Van Houdt

Nu de sint net gepasseerd is, zitten onze kasten vol met overheerlijke chocolade. En hoewel we élk jaar denken: ‘dit jaar kopen we niet te veel’, blijf je toch ook elk jaar achter met bergen sinterklaaschocolade. Deze zeven dingen kan je doen zodat je overschot niet in de vuilbak belandt!

Nog sinterklaaschocolade over? Probeer dan eerst deze zeven dingen vooraleer je de overschot de vuilbak in kegelt!

Check de houdbaarheidsdatum.

Chocolade blijft héél lang goed. Zeker als er geen vulling inzit en het enkel en alleen chocolade is. Als er geen houdbaarheidsdatum op de chocolade staat, kan je uitgaan van een jaar, al doe je altijd best de kijk-ruik- en proeftest. Is het pure chocolade die is blijven liggen? Dan kan je ‘m nog langer bewaren: hoe hoger het cacaogehalte, hoe langer de chocolade goed blijft!

Goed bewaren.

Je wil je chocolade op een koele en droge plek bewaren, maar níét in de koelkast. De koude zorgt ervoor dat de kwaliteit achteruit gaat en ook de smaak minder intens wordt. Heb je een stukje gebroken chocolade dat je nog wil bewaren? Doe er dan een stukje aluminiumfolie rond of bewaar het in een diepvrieszakje!

Maak chocolademelk.

De gemakkelijkste manier om van je overschot chocolade af te geraken is door zelf chocolademelk te maken. En geef toe: wat smaakt er beter tijdens deze koude dagen dan een warme chocomelk mét slagroom?

Pimp je koffie.

Geen chocolademelk fan, maar wel een koffiefanaat? Pimp je koffie dan met een stukje overheerlijke chocolade en siroopje.

Bak koekjes of iets anders zoet.

Ook in zelfgemaakte koekjes verwerk je zonder problemen je overgebleven sinterklaaschocolade. Of je nu kiest om je chocolade te smelten voor een volledige chocolate chip cookie, of gewoon kleine stukjes door je deeg schept: smaken doet het sowieso! Liever een receptje volgen? Too Good To Go sloeg de handen in elkaar met patissier Sarah Renson om enkele heerlijke receptjes met overschotten chocolade te maken. Wat dacht je van smeuïge karamellen of chocoladerotsjes? De recepten vind je hier.

Organiseer een chocoladefeestje.

Echt gigantisch veel chocolade over? Organiseer dan een chocoladefeestje met je vrienden of familie en maak het gezellig. Denk: fruit in gesmolten chocolade, zelf s’mores maken en warme chocomelk drinken. Sfeer en gezelligheid troef!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '