Veel honger, weinig tijd? Onze redactrices delen hun favoriete druk-druk-druk-recepten.
De favoriete snelle recepten van de redactie voor een heerlijke maaltijd na een drukke dag
Na een razend drukke dag toch lekker eten? Daar weten onze redactrices alles van. Van een een snelle pad thai tot een heerlijke maaltijdsoep: ze delen hun favoriete druk-druk-druk-recepten graag met jullie.
Chef online Robine is dol op haar snelle pad thai.
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
- 1 el arachideolie
- 1 grote kipfilet (optioneel)
- kippenkruiden
- 150 g rijstnoedels een zak wokgroenten met sojascheuten
- een handje gezouten pinda’s
- enkele takjes verse koriander
Voor de saus:
- 3 el vissaus
- 1 el sojasaus
- 5 el bruine suiker
- 2 el rijstazijn (of een andere lichte azijn)
- 1 el sriracha
- 2 el pindakaas
- het sap van een halve limoen
Zo maak je het:
- Doe wat olie in een wokpan en zet op een hoog vuur. Snij de kip in blokjes, strooi er kippenkruiden over en bak gaar.
- Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking en giet af.
- Doe de wokgroenten bij de kip en roer een drietal minuten om tot ze gaar, maar toch nog knapperig zijn.
- Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en giet het geheel bij de groenten en kip. Laat een halve minuut pruttelen.
- Voeg de noedels toe, roer goed om en klaar!
- Werk eventueel af met gehakte pinda’s en koriander.
Tip van Robine: ‘Moet het nog sneller gaan? De kant-en-klare pad-thaisaus van deSIAMCuisine is een aanrader. Ik knal er gewoon nog een extra eetlepel pindakaas bij.’
Chef lifestyle Judith verliest geen tijd als ze haar panzanella maakt.
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
- 400 g tomaten knoflook
- 4 dikke sneden oud brood (of een stokbrood)
- olijfolie en balsamicoazijn
- 1 bol mozzarella
- verse basilicum
- peper en zout
- 3 kl kappertjes (optioneel)
- olijven (optioneel)
- ansjovisfilets (optioneel)
Zo maak je het:
- Snij de tomaten in stukken, verwijder de zaadjes en pers er een teentje knoflook bij.
- Breek het brood in stukken.
- Meng alles onder elkaar met olijfolie en balsamicoazijn, zodat de smaken in elkaar kunnen overlopen.
- Scheur een bol mozzarella in stukken en leg op de salade. Doe er wat olijfolie, peper en zout en basilicum over.
Tip van Judith: ‘Als je houdt van uitgesproken smaken, kan je als afwerking zwarte olijven, kappertjes en ansjovis toevoegen aan deze Italiaanse broodsalade.’
Artdirector Line tovert in no time deze traybake op tafel.
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
- restjes groenten
- 2 à 3 kipfilets (optioneel)
- 500 g gnocchi (kant-en-klaar)
- 500 g ricotta, mozzarella, mascarpone (wat je lekker vindt)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Snij de groenten en kipfilets in stukken en meng ze met de gnocchi.
- Kruid met peper en zout en leg op een ovenplaat of in een ovenschaal.
- Verdeel er toefjes ricotta over (of plakjes mozzarella of lepeltjes mascarpone).
- Schuif 30 minuten de oven in.
Tip van Line: ‘Je kan voor dit gerecht alle groenten opgebruiken die je nog hebt. Bovendien heb je weinig afwas: gewoon alles op één plaat kieperen.’
Hoofdredactrice Eva kiest op de drukste dagen voor een maaltijdsoep.
Dit heb je nodig (voor 3 personen):
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 groene selders
- 2 wortels
- olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 liter groentebouillon
- 250 g verse ravioli
- verse basilicum
- een lepeltje pesto (optioneel)
- geraspte pecorino (naar smaak)
Zo maak je het:
- Snij de ui, knoflook, selder en wortels fijn en stoof ze in olijfolie.
- Blus met het blik tomatenblokjes en voeg 1 liter groentebouillon toe. Laat 10 minuten koken.
- Voeg net op het einde de verse ravioli toe en laat nog twee minuten meekoken.
- Serveer met verse basilicum, een schepje pesto en geraspte kaas.
Tip van Eva: ‘Deze kindvriendelijke eenpansmaaltijd is klaar in een kwartiertje. Je krijgt zowel groenten als pasta binnen, dus iedereen blij en buikjes lekker vol.’
Eindredactrice Caren maakt haar easy pasta in een handomdraai.
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
- 200 g spaghetti
- een bakje snoeptomaten
- 1 aubergine
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- gedroogde oregano
- een handje zwarte olijven
- basilicum
- feta (naar smaak)
Zo maak je het:
- Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Snij de snoeptomaten doormidden en de aubergine in kleine blokjes.
- Bak samen in een flinke scheut olijfolie met de geperste teentjes knoflook. Kruid met peper en zout en gedroogde oregano.
- Strooi er de gehakte zwarte olijven en basilicum over en verkruimel er wat (of veel) feta over.
Tip van Caren: ‘Het geheim van deze pasta zit ’m in de combi van aubergine, olijfolie en knoflook. En feta, want dat is echt lekker op alles.’
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier