Gaat er voor jou ook niks boven een dampende kom verse soep? Dan ben je absoluut niet alleen, want de Belgen lijken dol te zijn op soep. Deze 10 soepreceptjes worden het vaakst gebruikt op Libelle Lekker. En zo maak je ze zelf klaar, smakelijk!
Courgettesoep
Of je het nu gelooft of niet: op nummer één staat geen tomatensoep of pompoensoep te pronken, maar wel lekker romige courgettesoep!
Pompoensoep
Al komt de typische herfstklassieker wel meteen op de tweede plaats. Probeer deze eens te maken met een butternut- of een kastanjepompoen, eens zo lekker én je hoeft ze niet te schillen!
Tomatensoep
Dé klassieker die iedereen lust? Tomatensoep met balletjes natuurlijk! En overheerlijk met cayennepeper als je van spicy houdt.
Aspergesoep
Hoewel niet iedereen fan is van asperges, blijft de Vlaamse klassieker toch ook erg populair in soepvorm.
Witloofsoep
Nog zo’n Vlaamse klassieker is witloof en ja, ook daar maken we als Belgen soep van. Een te bittere nasmaak? Doe er dan een scheutje room bij om de smaak te verzachten.
Bloemkoolsoep
Geen fan van bloemkool in witte saus? Dan wil je vanaf nu je bloemkool in de soep draaien. Geloof ons: deze soep is met de juiste kruiden een bom aan smaak!
Paprikasoep
Hoewel we bij rode soep meteen aan tomatensoep denken, zijn ook paprika’s de ideale basis voor een lekker soepje. En al helemaal met zelfgemaakte croutons bij!
Broccolisoep
Een fluweelzacht broccolisoepje? Dat kan er bij ons altijd in! Tip: hou een paar gekookte broccoliroosjes apart en voeg ze toe op het einde als garnituur.
Preisoep met aardappel
Gedurende de winter smaakt een maaltijdsoep eens zo hard. Eet je preisoep zo, of voeg aardappeltjes toe om er een zwaardere maaltijd van te maken!
Erwtensoep
Laat jij ook steevast je erwtjes liggen op je bord? Maak er dan eens verse erwtensoep mee. Heerlijk met knapperige stukjes spek bij of versgebakken croutons.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier