Ken jij deze manier van een ei bakken al?
‘Mijn folded egg is niet zo aesthetically pleasing, maar wel lekker!’
TikTok is dé plek om nieuwe (en vaak budgetproof) producten te ontdekken, die daarbij ook nog eens superleuk zijn, maar ook (handige) hacks én recepten! Zo ontdekten wij een andere manier om onze eitjes te bakken. Dit is het folded egg!
Meer #TikTokTest? Ontdek de rubriek hier!
Wat belooft TikTok?
Folded egg of gevouwen ei is een eigerecht dat steviger is dan een roerei. Het is eigenlijk een combinatie van een roerei en een omelet. Je bakt je ei namelijk in één geheel, waardoor niet elk stukje ei gebakken wordt zoals bij een roerei, maar het is ook nog anders dan een omelet. Daardoor ziet het er ook heel aesthetically pleasing uit.
@ottolenghi Folded scrambled eggs, perfected by our Chelsea chefs and served alongside Smokin’ Brothers smoked salmon, Dusty Knuckle grilled focaccia and crème fraiche.
♬ Nice and Easy – Louis Adrien
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Wat vinden wij?
Ik hou van een eitje als ontbijt of lunch. Mijn voorkeur gaat naar een spiegelei, omdat ik wel graag heb dat het nog lopend is. Een ei dat te droog is, kan mij echt niet bekoren. Toch sprak folded egg mij meteen aan, omdat het er veel smeuïger uitziet dan bijvoorbeeld een roerei of omelet. En inderdaad! Het smaakt superlekker en is helemaal niet droog.
Alleen ziet het er bij mijn eerste poging helaas niet zo aesthetically pleasing uit als in de video hierboven. Dat ligt waarschijnlijk aan het feit dat ik een te grote pan heb gebruikt voor twee eitjes, iets te veel olie en ook de richting waarin ik het ei spatelde waarschijnlijk verkeerd heb gekozen. Volgende keer is het perfect!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier