
TIP: Healthy apple crumble
17 December 2014
Ook zo gek op warme, crunchy apple crumble? Ik maakte deze healthy variant met havervlokken en amandelmelk. Heerlijk zoet, zonder suiker toe te voegen!
Voor de inhoud gebruik ik een handje rozijnen, twee appels en een eetlepel kaneel.
Voor de krokante bovenlaag gebruik ik twee zakjes Quaker havervlokken van 27 gram, vier eetlepels ongezoete amandelmelk en twee eetlepels agave siroop.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de amandelmelk, havervlokken en agave siroop tot een plakkerig geheel.
Snijd de appel in kleine blokjes.
Doe de blokjes appel, de rozijnen en de kaneel in een stenen bakje.
Verspreid het havervlokken mengsel over de appelblokjes en zorg dat deze helemaal bedekt zijn met het mengsel.
Zet de apple crumble nu 25 minuten in de oven tot de bovenlaag lekker krokant en een beetje bruin is. Smullen maar!