Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© The Creative Exchange via Unsplash

Ter ere van Bananenbrooddag lichten we ons favoriete ontbijt nog eens uit!

5 tips om je bananenbrood nog beter te maken

Geen gezond ontbijt dat zo populair is als een bananenbrood. Het is bovendien ook niet moeilijk om te begrijpen waarom. Eerst en vooral is het natuurlijk super healthy, maar daarnaast kan je het ook snel en makkelijk in elkaar flansen. Ben jij fan? Dan geven we je alvast 5 tips om jouw banana bread nog beter te maken.

Een bananenbrood is een van onze favoriete gezonde ontbijtjes. Het is in een mum van tijd klaar, je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig én je kan het zonder problemen invriezen. Zo hoef jij je voor de rest van de week geen zorgen te maken over wat je de komende ochtenden gaat eten. Last but not least hoef je er ook geen keukenprinses voor te zijn. Wil jij je banana bread toch nog iets lekkerder maken? Probeer dan zeker onderstaande tips.

Gebruik rijpe bananen

Als je bananen rijp zijn, kan je ze niet alleen makkelijker mixen, maar zijn ze ook nog eens een stuk zoeter. Het is dus belangrijk om ze op het juiste moment te gebruiken. Zo mogen ze zeker niet groen zijn, maar je moet er ook op letten dat ze niet te rijp zijn. Hebben je bananen een geel kleurtje met hier en daar wat bruine vlekken? Dan zijn ze in dit geval gebruiksklaar.

Zijn je bananen nog niet helemaal rijp? Zet ze dan in een papieren zak met een appel of rijpere banaan. Zo vang je het ethyleengas dat ze produceren op, waardoor het rijpingsproces wordt versneld.

Weeg alles zorgvuldig af

Er wordt vaak gezegd dat bakken een exacte wetenschap is en dat is ook voor bananenbroodjes zo. Weeg dus alle ingrediënten zorgvuldig af zoals in het recept staat. Alleen zo krijg je uiteindelijk de juiste verhouding. Om een smeuïge textuur te krijgen, is het belangrijk dat je alles ook goed gaat mengen.

Zorg voor de juiste vetten en suikers voor een zacht, smeuïge cake

Droog bananenbrood? Dat is vaak een tikkeltje teleurstellend, maar ook gemakkelijk te voorkomen. Naast het juist afwegen van de bloem en het niet overmixen van het beslag, kan je best kiezen voor de juiste vetten om het deeg heerlijk zacht en vochtig te houden. Zo zijn eieren, boter, yoghurt, kokosolie, melk of plantaardige olie goede alternatieven om mee aan de slag te gaan. Ook een scheut honing helpt de vochtigheid te behouden!

Wees niet overenthousiast tijdens het mixen

Het is natuurlijk belangrijk om alle ingrediënten goed te mengen zodat je een egaal beslag krijgt, maar je moet natuurlijk niet overdrijven. Als je te intensief mixt, gaat je bananenbrood een iets stevigere en minder aangename textuur krijgen. Tip: probeer eens om de natte en droge ingrediënten van elkaar te scheiden. Maak in het midden van je droge ingrediënten een gat en giet hier nu de natte ingrediënten bij. Dit wil je nu voorzichtig door elkaar mengen met een lepel en niet met een staafmixer.

Voeg wat extra toppings toe

De kunst zit hem in de afwerking. Is je beslag klaar? Giet het dan in je cake- of muffinvorm, maar schuif ze niet meteen in de oven. Voeg nog een aantal toppings toe zoals bijvoorbeeld noten, gedroogd fruit of wat pure chocolade. Maakt het geheel net iets zoeter of het zorgt voor wat extra crunch. Het is maar wat je graag hebt!

Helemaal klaar om aan de slag te gaan? Volg dan ons super easy recept voor een heerlijke bananenbrood met chocolade én pindakaas – alles erop en eraan dus! Of een iets gezonder alternatief met extra noten!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '