Je hebt enkel suiker, water, fruit, ijs en stokjes nodig!
Dé truc om tanghulu te maken zit ‘m in de ideale temperatuur
TikTok is dé plek om nieuwe (en vaak budgetproof) producten te ontdekken, die daarbij ook nog eens superleuk zijn, maar ook (handige) hacks én recepten! Zo ontdekten wij een zoete lekkernij die je meteen wil proberen: tanghulu of gekarameliseerd fruit.
Meer #TikTokTest? Ontdek de rubriek hier!
Wat belooft TikTok?
Tanghulu is gekarameliseerd fruit, een snack waarbij je fruit in suiker doopt en het vervolgens doet harden met ijswater. Wie graag de Pommes d’amour of suikerdruiven van op de kermis eet, zal deze snack fantastisch vinden. De TikTokkers doen het best makkelijk lijken, maar is het dat ook? Flair to the test!
@kkearah.kkraus How to make tanghulu (It’s actually much easier than you think)!🍇 #tanghulu #howtomaketanghulu #grapetanghulu #tanghulurecipe #tanghuluathome #tanghulututorial ♬ original sound – Kearah
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Wat vinden wij?
‘Ik hou van de suikerdruiven vanop de kermis! Maar die smaken niet altijd even lekker en kosten veel voor wat het is. Toen ik dit recept zag, was ik dan ook meteen benieuwd. Ik kocht een bakje druiven, suiker en spiesjes en ging aan de slag. De bedoeling is dat je een kop suiker met een halve kop water in een pan giet en vervolgens opwarmt op het vuur. Zorg dat je ook een ijsbad met water en ijsblokken hebt klaarstaan. Het fruit was je en droog je goed en doe je vervolgens op spiesjes, maar je kan bijvoorbeeld ook tandenstokers gebruiken.
De truc is om het mengsel van suiker en water op een perfecte temperatuur te krijgen zodat je een hard geheel krijgt wanneer je het fruit erin doopt en vervolgens weer afkoelt met het ijsbad. Om te testen kan je met je stokje in de suikersiroop gaan en het vervolgens laten afkoelen. Als het nog te zacht is of aan je tanden plakt, is het nog niet goed. Als het goed kraakt en niet meer plakt, wel!
Mijn eerste twee pogingen waren een flop. Mijn fouten? Ik had het geduld niet en maakte het mengsel niet warm genoeg, waardoor de suiker aan mijn tanden bleef plakken. Géén aanrader. Derde keer goeie keer en de tanghulu was perfect. Krakend, lekker fruit tot gevolg! Wat ik heb gemerkt? De suikersiroop is klaar als het bubbelt en als het een amberkleur heeft, maar let op dat het mengsel niet verbrandt. Test zeker op voorhand met één stukje fruit om zeker te zijn dat het goed is.
Intussen gaat er op TikTok ook een video rond waarin tanghulu gemaakt wordt in de microgolfoven. Het principe is helemaal hetzelfde maar de suiker en het water warm je op in de magnetron. Dat werkt ook, maar het is iets omslachtiger. Je moet het namelijk lang opwarmen tot het bubbelt (zo’n vijf minuten, maar check zeker om de dertig seconden) en opletten dat je je niet verbrandt aan de gloeiend hete mok. Met geduld en voorzichtigheid heb je de perfecte, krakende tanghulu. Een heerlijke en verslavende snack. Ik ben fan!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier