'Gnocchi is gemaakt van aardappelen, dus dat gecombineerd met kaneel en suiker lijkt me persoonlijk wat gek. Maar wel het proberen waard!'
Uitgetest: churros van gnocchi in de airfryer
TikTok en Instagram zijn dé plekken om nieuwe (en vaak budgetproof) producten te ontdekken, die daarbij ook nog eens superleuk zijn, maar ook (handige) hacks én recepten! Zo ontdekte redactrice Ysaline een recept voor churros gemaakt van gnocchi. Klinkt speciaal… Flair to the test!
Wat belooft TikTok?
Volgens TikTok kan je met gnocchi churros maken in de airfryer! Het enige wat je nodig zou hebben is een zakje gnocchi, kaneel, suiker en boter. En natuurlijk een airfryer (of oven) om de ‘churros’ in te bakken. Maar is het ook lekker?
@thisisplanetfood CINNAMON GNOCCHI! ✨ Don’t knock it til’ you try it 🤩 🥔 Add 400g of fresh gnocchi to a bowl, cover with 50g of melted butter and 1tbsp of cinnamon 🍫 Air-fry for around 12-15 mins @ 190C or until crispy and golden (shake halfway through) 🥔 Meanwhile mix 100g caster sugar with 1-2 tbsp cinnamon (depending on your taste) 🍫 Toss the gnocchi in the cinnamon sugar and serve with melted dark chocolate
♬ Beige Flag – Emma White
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Wat vinden wij?
Ik hou van churros! Ik zou ze elke dag kunnen eten. Toen ik dit recept zag verschijnen, was ik dan ook meteen geïntrigeerd, maar ook wel best sceptisch. Gnocchi is gemaakt van aardappelen, dus dat gecombineerd met kaneel en suiker lijkt me persoonlijk wat gek. Maar wel het proberen waard!
Wat heb je nodig?
- 400 g gnocchi
- 50 g gesmolten boter
- 100 g suiker
- 1 à 2 eetlepels kaneel
Hoe maak je het?
Doe de gnocchi in een mengkom en voeg er de gesmolten boter en een eetlepel kaneel aan toe. Meng goed en doe alles in de airfryer voor zo’n 12 à 15 minuten op 190 graden (schud tussendoor ook eens). Het is belangrijk dat de gnocchi krokant en goudbruin is! Meng de suiker met de kaneel. Haal de gnocchi uit de airfryer, doe in een kom en strooi er vervolgens het suikermengsel over. Wie dat wil kan ook nog pure chocolade smelten om in te dippen.
Zoals je in onderstaande video ziet, was de taste test voor mij geen succes. Het is zeker niet walgelijk, maar de combinatie van aardappel met kaneel en suiker klopt niet voor mijn smaakpapillen. Ik kreeg de gnocchi ook niet helemaal krokant waardoor de binnenkant net iets te zacht en te aardappelig was. Ik ben geen fan!
Onze hoofdredactrice Judith was daarentegen wél fan: ‘Ik was wat sceptisch want gnocchi zijn aardappelen en die eet je niet zoet normaal gezien. Maar het resultaat vond ik meer dan geslaagd: de mix van de kaneel met de knisperende suiker en de krokante gnocchi vond ik heerlijk! Misschien heb ik ze er iets te lang in laten zitten, maar dat krokante vond ik net lekker, anders zouden ze misschien te zacht zijn geweest.’
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier