Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
studenten recepten vegan
© Anete Lusina via Pexels

Wedden dat zelfs rasechte carnivoren deze vegan recepten heerlijk vinden?

5 vegan TikTok-receptjes voor studenten ter ere van onze Flair Vegan Special

Evi Van Houdt

Naar goede gewoonte delen we vijf supersimpele recepten die studenten kunnen maken op kot. Deze vijf gerechtjes die we vonden op TikTok zijn volledig vegan en om duimen en vingers bij af te likken. Meer vegan inspo? Onze Flair Vegan Special ligt vanaf dinsdag 14 mei in de rekken!

Of je nu al vegan bent of het al lang eens een kans wilde geven: deze vijf TikTok-receptjes wil je ongetwijfeld opslaan en nog veel vaker opnieuw klaarmaken. Vijf gerechtjes voor deze week op kot? Check!

Maandag: one pot lasagne met linzen en champignons

@christinasots_ Follow @Bunchuk for more easy vegan recipes and tips! Cosy season might be coming to an end but that doesn’t mean you don’t need this big pot of goodness in your life. Make my rich lentil and mushroom cheats lasagne and keep the leftovers in the freezer – your future self will thank you. link to the recipe in our bio x #vegan #vegantiktok #veganuk #ukvegans #plantbased #quickmeals #lasagne #veganlasagne #veganrecipes ♬ original sound – Christinasots
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Dinsdag: pikante burrito met tofu

@fitgreenmind Inspired by @keladams_kitchen 😋 #burrito #veganrecipes #veganfood #veganlunch #easyveganrecipes ♬ Originalton – Maya Leinenbach
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Woensdag: romige rigatoni met wodkasaus

@seemagetsbaked So easy and incredibly delcious. Add this to your repertoire xx #vegan #veganuary #vodkarigatoni #veganpasta #tomatopasta ♬ original sound – Seema Pankhania
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Donderdag: rijstbowl met gefrituurde aubergineplakjes

@myriadrecipes STICKY GINGER AUBERGINE 🍆😮‍💨 If you think you hate aubergines, think again, because this Sticky Ginger Aubergine recipe is hands down one of my favourite quick and easy dinner recipes 😩😍 I hope you love it! This recipe just also happens to be vegan 🌱 Recipe is on my website and you can find the link in my bio! 🌻🫶🏽 Website: www.myriadrecipes.com #eggplant #aubergine #easydinners #dinneridea #veganrecipe #vegan ♬ original sound – Emily Roz
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Vrijdag: chilinoedels met tofu

@sovegan 15 MINUTE CHILLI TOFU NOODLES 🌱get the full recipe with notes in the SO VEGAN App and on our website (follow the link in our bio!) ✌️ Honestly, these noodles are hard to beat! They hit the spot every single time. They’re currently my go-to lunch when I’m cooking for myself because they’re quick, easy and use a bunch of ingredients I almost always have lying around. 📚 did you know we also have a new cookbook? EASY is out now and is packed with 100 QUICK + EASY plant-based recipes – check out the link in our bio to get your copy! Serves 1 For the tofu: 🌱 120 g extra-firm tofu 🌱 1 tsp cornflour 🌱 vegetable oil 🌱 1/4 tsp Chinese 5 spice 🌱 1/2 tsp light soy sauce 🌱 1/2 tsp dark soy sauce For the noodles: 🌱 2 spring onion, chopped 🌱 1 garlic clove, peeled + finely chopped 🌱 1 tsp chilli oil, plus extra for topping 🌱 1 tsp light soy sauce 🌱 1 tsp dark soy sauce 🌱 1 tsp maple syrup 🌱 1/2 tsp rice vinegar 🌱 200 g ready-to-cook udon noodles, see notes Use your hands to crumble the tofu in a bowl until it reaches a mince-like consistency, then stir in the cornflour. Add a small drizzle of oil to a non-stick wok or frying pan on a medium-high heat. Add the tofu and cook for 7-10 minutes or until golden and crispy, stirring occasionally to break up any clumps of tofu. Reduce the heat to low, then stir in the 5 spice, dark soy sauce and light soy sauce. Cook for another 2-3 minutes. Meanwhile, for the noodles, add most of the spring onion (save some for topping), garlic, chilli oil, light soy sauce, dark soy sauce, maple syrup and rice vinegar to a mixing bowl. Cook the noodles in boiling water for 1-2 minutes, stirring gently to separate them. Then drain the noodles and stir them into the sauce. Add the noodles to a serving bowl and top with the crispy tofu and remaining spring onion. We also love to drizzle extra chilli oil over the top, but this is optional! Enjoy! #vegan #veganfood #recipes #foodtiktok #chinesefood #noodles #veganrecipes #plantbased ♬ original sound – SO VEGAN
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Flair Vegan Special

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '