Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© <a href="https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/76244/lasagne-met-aubergine-en-verse-tomaten" target="_blank">Libelle Lekker</a>

Beste. Ooit!

VeggieChallenge – Dag 5: lasagne met aubergine en verse tomaten

De redactie

EVA vzw daagt je vanaf 1 maart voor de tweede keer uit om meer plantaardig te eten met de VeggieChallenge. Het is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid en voor het milieu. Én het is gewoon superlekker! Kan je wel wat inspiratie gebruiken om telkens iets heerlijk op je bord te toveren? Wij voorzien je elke dag van een recept zonder vlees en vis. Recept van de dag: lasagne met aubergine en verse tomaten.


Dertig dagen lang als flexitariër, vegetariër of veganist leven onmogelijk? Niet met deze recepten! Ze zijn lekker, én simpel klaar te maken. Zo doorsta je de VeggieChallenge met glans.

PS om het toegankelijk te houden hebben we zorgvuldig veggie en vegan recepten geselecteerd die geen vis en vlees bevatten, maar eventueel wel kaas (met dierlijk stremsel) bijvoorbeeld. Wie helemaal vegetarisch wil eten, moet ook letten op instinkers zoals gelatine en dierlijk stremsel, en dus ook bepaalde kazen schrappen van het menu. Wie veganistisch wil eten, moet alle dierlijke producten van het menu schrappen. Meer info hierover vind je hier.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 2 aubergines
  • 4 vleestomaten
  • 1 bosje basilicum
  • 250 g ricotta
  • 50 g geraspte pecorino (of parmezaan)
  • 300 g (verse) lasagnevellen
  • olijfolie
  • peper en zout (versgemalen zwarte)


 

Hoe maak je het?

  1. Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en snij in plakken van ± 1,5 centimeter. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en de steelaanzet en snij eveneens in plakken. Spoel het basilicum, schud droog en pluk de blaadjes. Breng een pan gezouten water aan de kook.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de helft van de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin (± 2 minuten per kant). Voeg eventueel wat extra olijfolie toe en bak de rest van de aubergineplakken eveneens aan beide kanten goudbruin. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg 1 laag aubergineplakken en 1 laag tomaten erbovenop. Kruid met peper en zout. Kook de lasagnevellen 2 minuten en giet ze af. Leg een laag pastavellen op de tomaten. Besmeer met ricotta, leg opnieuw een laag aubergine en tomaten en kruid met peper en zout. Werk zo verder alle ingrediënten op.
  4. Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas en druppel er wat olijfolie over. Bak de lasagne 20 minuten in de warme oven. Verdeel in porties, werk af met blaadjes basilicum en serveer.
Bron: Libelle Lekker


 

Check hier onze andere vegetarische recepten.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '