Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Living the Green Life

Perfect voor vanavond!

VeggieChallenge – Dag 13: ove(n)rheerlijke vegan loaded nacho’s

De redactie

EVA vzw daagt je vanaf 1 maart voor de tweede keer uit om meer plantaardig te eten met de VeggieChallenge. Het is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid en voor het milieu. Én het is gewoon superlekker! Kan je wel wat inspiratie gebruiken om telkens iets heerlijks op je bord te toveren? Wij voorzien je elke dag van een recept zonder vlees en vis. Recept van de dag: vegan nacho’s.


Dertig dagen lang als flexitariër, vegetariër of veganist leven onmogelijk? Niet met deze recepten! Ze zijn lekker, én simpel klaar te maken. Zo doorsta je de VeggieChallenge met glans.

PS om het toegankelijk te houden hebben we zorgvuldig veggie en vegan recepten geselecteerd die geen vis en vlees bevatten, maar eventueel wel kaas (met dierlijk stremsel) bijvoorbeeld. Wie helemaal vegetarisch wil eten, moet ook letten op instinkers zoals gelatine en dierlijk stremsel, en dus ook bepaalde kazen schrappen van het menu. Wie veganistisch wil eten, moet alle dierlijke producten van het menu schrappen. Meer info hierover vind je hier.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 blik zwarte bonen (ongeveer 400 g)
  • 1 blik maïs (ongeveer 150 g)
  • 1 blikje tomatenpuree (ongeveer 70 g)
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 zak vegan nacho’s
  • 100 g vegan geraspte kaas (zoals deze van VioLife)


Dressing:

  • 2 el kokosyoghurt
  • 2 el water
  • ½ limoen


Topping:

  • 1 tomaat, zaadjes verwijderd
  • 1 rode ui, gepeld
  • 1 oranje paprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd
  • 1 jalapeño, in ringetjes (optioneel)
  • Extra: oven, ovenschaal

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
  2. Verwarm in de pan de olie en laat de bonen en de maïs uitlekken. Spoel ze af onder koud stromend water en laat nog eens uitlekken. Voeg vervolgens de bonen en de maïs toe aan de pan en bak het mengsel een paar minuten.
  3. Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en verwarm ze een paar minuten mee.
  4. Leg de nacho’s in een ovenschaal. Strooi een klein handje kaas over de chips en schep dan het bonenmengsel erop. Strooi de rest van de kaas erover en zet de schaal 15 minuten in het midden van de oven.
  5. Snijd intussen de tomaat, de rode ui en de paprika in kleine blokjes.
  6. Meng de kokosyoghurt en het water in een kommetje en pers hier het sap de limoen boven uit. Rasp als laatste de schil van de limoen erover en roer alles goed door elkaar.
  7. Als de nacho’s uit de oven komen, schep je de groenteblokjes erop. Verdeel vervolgens de dressing met lange strepen over het geheel en garneer eventueel met de jalapeño.


PS toch cravings naar échte kaas? Robine deelt in Zon(dig)dag het ultieme recept voor een nachoschotel met cheddar en alles erop en eraan!

Bron: Living the Green Life


Check hier onze andere VeggieChallenge-recepten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '