Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Libelle Lekker

Een traditie om in ere te houden!

VERLOREN MAANDAG: zo maak je vandaag zelf je worstenbrood en appelbol

Yes, het is vandaag Verloren Maandag en dat wil zeggen: worstenbroodjes en appelbollen à volonté! Ben je te laat met je bestelling bij de bakker? No stress, dit jaar maak jij deze lekkernijen helemaal zelf met deze eenvoudige recepten.


 

Recept worstenbrood


Dit heb je nodig voor vier personen: 

  • 8 worsten
  • 1 eetlepel melk
  • 8 plakken bladerdeeg
  • 1 eidooier


Zo maak je het:

  1. Laat het diepvriesbladerdeeg lichtjes ontdooien. Rol het uit tot het nog ongeveer een halve centimeter dik is.
  2. Leg op elk deegvierkantje een worst. Rol op zodat het worstje er mooi in verpakt zit. Las de randen met water en druk de zijkanten van het deeg goed op elkaar. Leg de pakketjes op bakpapier op een bakplaat.
  3. Klop de eierdooier los met de melk. Bestrijk er met een keukenpenseel de bovenkant van de broodjes mee.
  4. Bak 20 minuten in het midden van de oven, voorverwarmd op 225°C. Eet warm of lauw.


Recept via Libelle Lekker.

Recept appelbollen


Dit heb je nodig voor vier personen: 

  • 4 appels
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 koffielepels kaneel
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 1 ei (losgeklopt)
  • poedersuiker


Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de appel.
  2. Boor het klokhuis uit de appel en vul elke holte met de 1 eetlepel suiker en een halve koffielepel kaneel.
  3. Neem het blad bladerdeeg en zet de appel in het midden. Bevochtig de binnenkant van de vier hoeken van het blad, vouw de hoeken naar elkaar toe boven de appel en kleef de hoeken aan mekaar (eventueel wat meer water gebruiken en aandrukken). Het kan geen kwaad als je nog een beetje van de appel ziet.
  4. Bestrijk de appelbol vanboven met het losgeklopte ei en bestrooi met wat poedersuiker.
  5. Zet de appelbol op een beboterd en bebloemd bakblik (of gewoon op bakpapier) en bak een 20-tal minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi gerezen en krokant is gebakken.
  6. Bestrooi de appelbollen met extra poedersuiker, want een echte Antwerpenaar weet: er kan nooit genoeg poedersuiker op je appelbol zitten.


Recept via Libelle Lekker.

Nog andere recepten om van te smullen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '