Deze pasta met creamy avocadosaus werd al meer dan 500.000 keer gepind.
YUM: dit is het meest gepinde pastarecept op Pinterest
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 300 g ongekookte pasta naar keuze
- een avocado
- een teentje look
- 3 handjes verse spinazie
- een handje pecannoten
- een handje basilicum
- 25 g parmezaanse kaas
- een eetlepel citroensap
- snuf zout
- snuf peper
1. Kook je pasta al dente in een ruime kookpot met voldoende water. Doe ook wat zout in het water.
2. Doe ondertussen de avocado, de spinazie, de basilicum, het teentje look, de pecannoten, de parmezaanse kaas en het citroensap samen met wat peper en zout en een flinke pollepel van het pastawater in een hakmolentje. Pureer tot je een mooie dikke, maar gladde massa bekomt. Te dik? Voeg dan nog wat pastawater toe. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
3. Serveer de pasta samen met de saus en werk eventueel af met nog wat geraspte kaas en basilicum.
4. Smullen maar!
Je eet deze pasta best de dag zelf. Anders wordt de avocado bruin.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier