Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

3 lekkere ontbijten, lunches en diners

Yummie Atkins-recepten

Voor de eerste 3 dagen krijg enkele yummie gerechten. Helemaal volgens de Atkinsmethode. Hieronder vind je onze recepten voor drie lekkere ontbijten, lunches en diners op z'n Atkins.

Dag 1

Ontbijt: Mexicaanse omelet
Dit heb je nodig
Voor één persoon:  1 eetlepel gehakte tomaat / 15 g Cheddar kaas / 1 eetlepel gehakte groene of rode paprika / 2 eieren / grof zeezout / Vers gemalen zwarte peper /1 eetlepel olijfolie / 1 takje verse koriander / een halve theelepel Chillipeper

Zo maak je het

  • Klop de eieren in een kommetje en voeg er wat zeezout en peper bij.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Giet het eimengsel in de pan.
  • Roer het eimengsel voorzichtig om met een spatel  zodat kleine brokjes in de omelet ontstaan.
  • Stop met roeren en laat het ei nog even verder bakken tot het ei gestold is maar nog glanst.
  • Strooi op het midden van de omelet de stukjes paprika en tomaat.
  • Snijd de Cheddar in fijne reepjes en voeg deze bij de omelet.
  • Werk af met de fijngesneden koriander en de Chillipeper.
  • Vouw de buitenste randen van het ei naar binnen en dien op.

Voedingswaarde per portie:
322 kcal; 22 g vet; 6 g koolhydraten; 18 g eiwit.

Lunch: Avocado en mozzarella salade
Dit heb je nodig
Voor één persoon: 50 g veldsla / 1 middelgrote tomaat / 100 g mozzarella / een halve avocado / 1 eetlepel citroensap /1 eetlepel olijfolie / 1 eetlepel balsamico-azijn/ 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Zo maak je het

  • Spoel de groenten grondig. Snijd de tomaat en mozzarella in fijne schijfjes.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil.
  • Snijd de avocado in fijne schijfjes en besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Schik de groenten en de mozzarella op een bord.
  • Giet de olijfolie en balsamico-azijn over de salade.
  • Werk af met de fijngehakte peterselie.

Voedingswaarde per portie:
470 kcal; 40 g vet; 4 g koolhydraten; 23 g eiwit

Diner: Zalm in papillotte met tomaat en basilicum
Dit heb je nodig
Voor één persoon: 1 middelgrote tomaat, in partjes en ontpit / 10 g basilicum, fijngehakte / 20 g sjalot, fijngesneden / 100 g venkel, fijngesneden / 150 g zalmfilet / cayennepeper / zout / 1 el olijfolie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de tomaat, de basilicum en de sjalot in een kommetje.
  • Breng op smaak met olijfolie, cayennepeper en zout.
  • Scheur 1 stuk aluminiumfolie af van ongeveer 30 cm lang.
  • Stoom de venkel en leg ze in het midden op de aluminiumfolie.
  • Plaats daarbovenop de zalm en bestrijk met het tomatenmengsel.
  • Plooi de papillotte zorgvuldig dicht.
  • Gaar ongeveer 20 minuten in de oven, tot de vis zacht is.

Voedingswaarde per portie:
437 kcal; 31 g vet; 6 g koolhydraten; 34 g eiwit

 

Dag 2

Ontbijt: Kaassoufflé
Dit heb je nodig
Voor één persoon: 100 g gouda kaas / 2 eiwitten / Zout / Peper / Nootmuskaat

Zo maak je het

  • Klop de eiwitten stijf.
  • Rasp de kaas.
  • Mix de kaas onder de eiwitten.
  • Voeg de kruiden toe.
  • Doe het mengsel in een schaaltje en plaats in een voorverwarmde oven op 150 °C gedurende 25 minuten.

Voedingswaarde per portie:
408 kcal; 30,8 g vet, 0 g koolhydraten, 32 g eiwit
 

Lunch: Rucola salade met spekjes en pijnboompitten
Dit heb je nodig
Voor 1 persoon: 50 g rucola sla / 100 g gerookte spekblokjes / 20 g pijnboompitten / 20 g walnoten/ balsamico-azijn / 1 el olijfolie

Zo maak je het

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '