Robine van Tilburg
chef online
chef online
22 November 2020
Bijgewerkt: 23 September 2021
Deze appelflappen zijn supermakkelijk om te maken en minstens even lekker als die van de bakker. Smullen op Zon(dig)dag!
Hoera, we zitten weer gezellig binnen met z’n allen! En omdat we, naast wandelen, helemaal geen bal te doen hebben, kunnen we onze koffiekoeken toch gewoon lekker zelf maken op deze zondagochtend? Deze appelflappen zijn in een wip klaar! Geen rozijnen of amandelmeel in huis? Dan laat je die gewoon weg uit het recept. Ik ben de moeilijkste niet. Smullen!
Dit heb je nodig voor 10 appelflappen:
- 10 plakjes bladerdeeg (uit de diepvries, uiteraard kan je ook een vel uit de koeling zelf in vierkantjes snijden)
- 4 appels (Jonagold of Elstar zijn ideaal)
- koffielepeltje kaneel
- 2 eetlepels witte kristalsuiker
- 3 eetlepels amandelmeel
- 30 g rozijnen, geweld in water
- losgeklopt ei
- wat rietsuiker
Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.
Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier