Robine van Tilburg
chef online
chef online
23 May 2021
Bijgewerkt: 23 September 2021
Hoera! Deze Zon(dig)dag wordt er een kunstzinnige. Word jij ook al helemaal wild bij het aanzien van deze prachtige appelroosjes?
Nu het prachtige weer nog even op zich laat wachten, halen we de zon maar zelf in huis met deze appelroosjes. Deze bladerdeeggebakjes met appel zijn zalig lekker én ze zijn dan nog eens een streling voor het oog ook. Mijn tip? Gebruik een mandoline om je appelschijfjes zo dun mogelijk te krijgen. Zo bekom je het allermooiste resultaat. Succes!
Video: Lissa Van Eesbeeck
Ingrediënten voor 4 appelroosjes:
- 1 stevige zoete appel (zoals een Pink Lady®)
- een kom met fris water
- het sap van een halve citroen
- een vel kant-en-klaar bladerdeeg
- 50 g gesmolten boter
- 40 g lichtbruine basterdsuiker
- een koffielepeltje kaneel
- 30 g walnoten
- een losgeklopt eitje
Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.
Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier