Robine van Tilburg
chef online
chef online
9 August 2020
Bijgewerkt: 22 September 2021
Deze Bountycake smaakt even geniaal als ik hoopte toen ik ‘m voor het eerst maakte. Kokos en chocolade blijven een topcombinatie!
Op deze Zon(dig)dag maak ik een cake van mijn op een na favoriete reep: de Bounty – of Boentie, zoals mijn bomma zou zeggen. Eigenlijk is het een simpele marmercake, maar ik verving iets meer dan de helft van de bloem met kokosmeel, wat het deeg iets meer korrelig maakt. Zoals je zal zien, is een marmercake maken met dit beslag niet al te makkelijk. Probeer het gerust beter dan ik te doen en deel je creatie op Instagram met de hashtag #zondigdag!
Dit heb je nodig voor de cake:
- 250 g zachte boter
- 250 g witte kristalsuiker
- 4 eieren
- 100 g bloem
- 150 g kokospoeder
- 2 koffielepeltjes bakpoeder
- snuf zout
- 100 ml + lekje melk
- 3 eetlepels cacaopoeder
Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.
Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier