Robine van Tilburg
chef online
chef online
23 April 2021
Bijgewerkt: 23 September 2021
Ooit al een ovenverse cinnamon roll – kaneelbroodje voor de Vlaamsche zielen onder ons – geproefd? We verzekeren het je, wanneer hij uit je eigen oven komt, proeft hij duizend keer beter.
En als we even mogen stoefen, willen we maar al te graag dit perfecte recept met jullie delen. Het werd niet voor niets hét allerpopulairste recept van 5 jaar Zon(dig)dag... Meer zin in zoet? Nog tot en met maandag vind je helemaal gratis en voor niets het enige echte Zon(dig)dag-kookboek bij je Flair. De 39 beste recepten van 5 jaar Zon(dig)dag in een handig boekje. Smullen!
Video: Lissa Van Eesbeeck
Dit heb je nodig voor zo’n 15 cinnamon rolls:
- 140 g (+ 5 eetlepels gesmolten) roomboter
- 240 ml melk
- een zakje (ongeveer 2,5 koffielepeltjes) gedroogde gist
- 400 g bloem
- een snufje zout
- 2 koffielepeltjes kaneel
- 70 g witte kristalsuiker
Voor het glazuur:
- 100 g bloemsuiker
- 2 eetlepels melk
Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.
Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier