Robine van Tilburg
chef online
chef online
18 October 2020
Bijgewerkt: 22 September 2021
When life gives you lemons... (zoals tijdens deze coronapandemie) dan maak je gewoon een superlekkere citroencake mét zalig glazuur. Smullen!
Mag het eens wat anders zijn dan een standaard vanillecake? Dan is deze citroencake ongetwijfeld een receptje voor jou. Sappig, zuur, maar toch heerlijk zoet. het rijke glazuur maakt de cake helemaal af. PS Heb je geen zure room in huis? Dan werkt (Griekse) yoghurt ook prima. Geniet ervan!
Ingrediënten voor 1 cake:
- 120 g zachte boter
- 250 g witte kristalsuiker
- 3 eieren
- 120 g zure room
- 2 eetlepels citroensap
- een eetlepel citroenzeste
- een lekje vanillearoma
- 200 g bloem
- 2 koffielepeltjes bakpoeder
- een flinke snuf zout
Voor het glazuur:
- 220 g poedersuiker
- 3 eetlepels melk
- 2 eetlepels citroensap
- Blijft je glazuur te dik? Voeg dan beetje per beetje nog wat extra water toe.
Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.
Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier