Robine van Tilburg
chef online
chef online
26 July 2020
Bijgewerkt: 22 September 2021
Deze Zon(dig)dag op het menu: frangipane! Of zoals wij het zeggen: frangipanekes. Dit is het allerlekkerste recept voor de klassieker.
Ook al waren er een tijdje geen Zon(dig)dag-afleveringen meer, ik heb tijdens de lockdown héél erg vaak gebakken. Mijn favorieten? Alle soorten cake en... frangipanekes. Ik beloof hierbij plechtig dat ik écht tot het allerlekkerste recept gekomen ben. En dat deel ik hieronder met jullie. Smakelijk!
Dit heb je nodig voor zo’n 6 frangipanekes:
- een vel bladerdeeg
- 200 g zachte boter
- 120 g witte kristalsuiker
- 2 eieren
- 200 g amandelmeel of -poeder
- 100 g bloem
- 130 ml melk
- een koffielepeltje amandelextract
- 125 g poedersuiker
- 100 g abrikozenconfituur
Voor het glazuur:
- 100 g poedersuiker
- een koffielepeltje water
Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.
Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier