Robine van Tilburg
chef online
chef online
29 November 2020
Bijgewerkt: 23 September 2021
Hoera, de Sint is in ‘t land! Om de heilige Man te eren, maak ik op deze Zon(dig)dag gevulde speculaas. Eerlijk? Om deze hemelse smaak te evenaren, zal Sinterklaas volgend weekend flink zijn best mogen doen.
Chocolade, marsepein, speculaas, pepernoten... De Sint zal volgend weekend weer heel wat lekkers in ons schoentje leggen. Om onze maag al een béétje voor te bereiden op al dat lekkers, maak ik vandaag mijn ultieme sintzoetigheid: gevulde speculaas. Het is een hoopje werk, maar je krijgt er ook héél wat voor terug. Beloofd. Smullen!
Dit heb je nodig voor 25 stukjes gevulde speculaas:
Voor de amandelspijs:
- 300 g amandelmeel
- 300 g witte kristalsuiker
- 2 eieren
- zeste van een citroen
- lekje water
Voor de speculaas:
- 250 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- flinke snuf zout
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 160 g donkerbruine basterdsuiker
- 160 g koude boter
- lekje melk
Voor de afwerking:
- losgeklopt ei
- blanke amandelen
Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.
Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier