Robine van Tilburg
chef online
chef online
2 May 2021
Bijgewerkt: 23 September 2021
Op deze prachtige Zon(dig)dag maken we ovenverse kersenflappen. Wij kunnen er minstens twee op!
Kersen of krieken, ik heb het altijd moeilijk gevonden om ze uit elkaar te houden. Maar het is eigenlijk heel simpel. Een kers is zoet. De kriek is dus gewoon een zure kers. Op Zon(dig)dag gaan we uiteraard liever voor zoet. Daarom vandaag: kersenflappen!
Ingrediënten voor 10 flappen:
- bokaal (zo’n 700 g) kersen in sap
- 3 eetlepels vanillesuiker
- 3 eetlepels maïzena
- vierkante plakjes kant-en-klaar bladerdeeg (uit de diepvries)
- een ei
- wat rietsuiker
Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.
Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier