Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Lissa Van Eesbeeck

Als ode aan het lekkerste ijsje dat er ooit bestaan heeft.

ZON(DIG)DAG: Solero-panna-cotta

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online


Deze Zon(dig)dag draag ik op aan het lekkerste ijsje dat er ooit bestaan heeft. De Solero-panna-cotta is hét zomerse dessert dat je hartje deze zomer zal veroveren.


Of je hebt totáál geen idee waarover ik loop te zeuren, of je bent samen met mij al jaren naarstig alle supermarkten aan het afschuimen in de hoop je geliefde, met uitsterven bedreigde lievelingsijsje nog ergens te vinden. Ja, dames en heren, ik heb het over de Solero. Het exotische ijsje met romige kern zal je met de ogen toe zonder twijfel herkennen in het dessert dat ik vandaag voor jullie prepareer. Ik presenteer u: de Solero-panna-cotta!

Dit heb je nodig voor 4 panna cotta’s:

  • 100 ml (volle) melk
  • 350 ml room
  • 2 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
  • (merg van een) vanillestokje
  • 50 g witte kristalsuiker
  • halve mango
  • koffielepeltje poedersuiker
  • 2 passievruchten


Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.

Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '