AHA: dit zijn de 5 meest gemaakte fouten bij het uitkiezen van een huwelijkslocatie
Het weer, de grootte, de bereikbaarheid, de regels en... de (schoon)familie. Er zijn tal van dingen waar je rekening mee moet houden als je een huwelijkslocatie uitkiest. Wij behoeden je alvast voor de 5 meest gemaakte fouten met onderstaande tips.
Onrealistische verwachtingen hebben van het weer
Dus je droomt al sinds de lagere school van een huwelijk op het strand en je bent er zó op gebrand dat je het helemaal oké zou vinden als het regent. Maar is dat wel écht zo? Let’s face it, het zou toch heel erg balen zijn om je jawoord te geven als een verzopen kieken, niet? Daarom adviseren we om uit te gaan van een worstcasescenario en geen contract te tekenen tot je er zeker van bent dat het domein over een tent/schuur/serre beschikt waarin je gasten kunnen schuilen als het pijpenstelen regent.
Geen rekening houden met de bereikbaarheid van de locatie
Als jij graag ‘ja’ zegt tegen de liefde van je leven op een strand of op de top van een berg, dan moet je dat vooral doen. Het is tenslotte jouw dag. Maar verlies zeker niet de bereikbaarheid van je locatie uit het oog. Je gasten uitnodigen om te blijven overnachten, klinkt heerlijk. Maar in praktijk is glamping in de bergen misschien niet zo gezellig voor je 77-jarige tante Agnes. Check dus zeker op voorhand of er een shuttlebus of golfkarretje kan worden ingelegd om je gasten naar de locatie te brengen. Ook een ziekenhuis in de buurt is geen overbodige luxe.
De regels van de locatie niet onder de loep nemen
Eenmaal je de locatie van je dromen hebt gevonden, is de kans groot dat je zo verblind bent dat je geen (kritische) vragen meer durft te stellen. Toch is het belangrijk om samen met het team achter je locatie de regels des huizes te overlopen. Mag je zelf de catering regelen? Is het toegestaan om de kroonluchters te versieren met bloemen? Geldt er een verbod op vuurwerk? Goede afspraken maken goede vrienden, dus bestudeer eerst de regels voor je blindelings het contract tekent.
Verliefd worden op een locatie die eigenlijk te klein is
Op zoek gaan naar een locatie voor je de gastenlijst hebt opgesteld lijkt misschien onschuldig, maar het kan je achteraf serieus in de problemen brengen. Een intieme zaal is misschien gezellig, je bent er niets mee als je plots 100 vrienden en collega’s moet weigeren op je huwelijksfeest omdat ze er nu eenmaal niet in passen. Ons advies? Beslis eerst wie je wil uitnodigen en kies dan pas een locatie.
Anderen in jouw plaats laten beslissen
Je oma wil dat je voor de kerk trouwt, je schoonmoeder keurt het af dat je een casual ceremonie wil op het gemeentehuis. Of je (schoon)familie nu een deel van het trouwfeest betaalt of niet, het is jouw huwelijksdag, dus jij beslist hoe hij verloopt. Maak hen dat duidelijk zonder onbeleefd te zijn. Zeker de grote aspecten van je bruiloft, zoals de trouwlocatie, zouden jouw keuze moeten zijn. Er zijn andere manieren waarop je de ideeën van je familie in het feest kan integreren. Everybody happy!
[td_smart_list_end]
Nog meer leesvoer voor bruiden in spe:
- AHA: dit zijn de vaakst voorkomende fouten bij het plannen van een bruiloft (en zo voorkom je ze)
- Van de geloften tot de openingsdans: 21 foto’s van je bruiloft die je in je trouwalbum móét hebben
- Bridal Fashion Week: de 9 bruidstrends voor 2019 die je in het achterhoofd moet houden tijdens het shoppen
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier