Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Buiten regen? In de keuken toveren wij de zon op ons bord.

4 frisse en makkelijke recepten die snel klaar zijn

De redactie

 

Buiten regen? Kan best zijn, maar wij negeren dat vakkundig. In de keuken toveren wij de zon op ons bord. Frisse en makkelijke recepten die snel klaar zijn? Check!

 

 

Citroenroom met meringue

Dit heb je nodig:

2 gelatineblaadjes – 6 dl slagroom – 150 + 100 g suiker – 1 dl citroensap – 300 g frambozen – 2 eiwitten

Zo gemaakt:

1. Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm de room en 150 g suiker in een steelpan. Roer tot de suiker is opgelost en laat even opkoken. Haal de pan van het vuur en giet al roerend het citroensap bij de room.

2. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan de room en roer goed door tot de gelatine is opgelost. Laat afkoelen.

3. Schik enkele frambozen in de kommetjes en giet er de citroenroom over. Zet 4 uur koel weg om op te stijven.

4. Maak de meringue: klop de eiwitten op en voeg beetje bij beetje en al kloppend 100 g suiker toe. Spuit met een spuitzak toefjes merengue op de citroenroom. Schroei bruin met een gasbrandertje en werk af met de rest van de frambozen. Serveer meteen.

Aspergequiche met geitenkaas

Dit heb je nodig (4 pers.)

1 rol bladerdeeg – bakbonen – 220 g groene asperges – 6 eieren – 25 cl room – 20 g bieslook, fijngesnipperd – peper en zout – 100 g geitenkaas – 30 g geraspte parmezaan – 2 el geroosterde pijnboompitten

Zo gemaakt:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Beleg een rechthoekige bakvorm met het bladerdeeg. Druk het deeg goed aan, prik er met een vork gaatjes in. Leg er een vel bakpapier op en bedek met bakbonen. Bak 10 minuten in de oven.

3. Verwijder het bakpapier en de bonen, bak het deeg nog 5 minuten tot het licht goudbruin is.

4. Blancheer intussen de groene asperges, spoel onder koud water (zo houden ze hun kleur en garen ze niet verder) en laat uitlekken.

5. Klop in een kom de eieren los met de room en bieslook. Kruid met peper en zout. Giet over het deeg en verkruimel er de geitenkaas over. Leg de asperges op de vulling en bestrooi met parmezaan. Bak ongeveer 30 minuten in de oven tot de quiche goudbruin kleurt en werk af met pijnboompitten.

Zalmburger met kruidenroom

Dit heb je nodig (4 pers.)

500 g zalm – peper en zout – 2 el bieslook, fijngesnipperd – 2 el dille, fijngehakt – 1 el koriander, fijngehakt – 1 teen knoflook, geraspt – olijfolie – 1 eiwit – paneermeel – 4 hamburgerbroodjes – 2 avocado’s – 1 rode ui

Voor de kruidenroom: 150 zure room of Griekse yoghurt1 el peterselie, fijngehakt 1 el limoenschil, geraspt 1 el dille, fijngehakt1 el koriander fijngehakt

Zo gemaakt:

1. Verwarm de oven voor op 150 °C.

2. Maak de kruidenroom door alle ingrediënten te mengen.

3. Maak een tartaar van de zalm door hem in kleine blokjes te snijden. Kruid met peper en zout. Voeg de bieslook, dille, koriander, knoflook en olijfolie toe. Vorm met dit mengsel burgers.

4. Wentel de burgers in het eiwit en paneermeel en bak ze goudbruin en gaar in een hete pan met olijfolie.

5. Warm de broodjes op in de oven, schil de avocado’s en snijd in plakjes en snijd de rode ui in ringen. Beleg de broodjes met de zalmburgers, avocado, rode ui en een lepel kruidenroom. Serveer meteen.

Zin in nog meer makkelijke recepten? Je vindt ze in NEST kookboek – € 29,99 – Heikki Verdurme en Katrien Van de Steene, Uitgeverij Lannoo.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '