Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
met hond op hotel
© Vlada Karpovich via Pexels

Maar liefst 1 op de 5 baasjes zou liever zijn/haar/hun partner thuislaten dan de hond!

7 tips om zonder zorgen op reis te gaan met je hond

We zijn allemaal dol op vakantie, maar uit recent onderzoek blijkt dat we nog nóg doller zijn op een vakantie met onze trouwe viervoeter. Sterker nog: maar liefst één op de vijf baasjes zou liever zijn/haar/hun partner thuislaten, dan de hond! Al komen er bij zo’n reis met een hond ook een hoop extra dingen kijken. Met deze tips ga jij zonder zorgen op reis met je viervoetige bestie.

Dat we verzot zijn op onze hond is nog een understatement. Uit recent onderzoek van huisdierverzekeraar Figo Pet blijkt dan ook vier op de tien baasjes nooit naar het buitenland zouden gaan zonder hun hond. En als we moeten kiezen tussen onze hond of onze partner om mee op verlof te gaan, kiest maar liefst 27 % van de vrouwen en 17 % van de mannen voor hun hond.

Hoewel er steeds meer viervoetvriendelijke verblijven zijn, ondervond meer dan de helft van de baasjes ooit al problemen bij het vinden van een diervriendelijke accommodatie of bleek hun verblijf bij aankomst toch geen honden toe te laten. Om toch zorgeloos op reis te gaan met je trouwe viervoeter lijsten wij enkele van de beste tips op.

Filteren maar!

De gemakkelijkste manier om een leuke verblijfplek te vinden waar je hond ook welkom is, is door grote boekingssites af te speuren aan de hand van filters. Zo kan je bij bijvoorbeeld Airbnb, Booking of Trivago makkelijk aanduiden dat je enkel op zoek bent naar huisdiervriendelijke accommodaties. Dit soort hotels of verblijven zijn vaak ook voorzien op huisdieren en hebben soms zelfs wat extra’s voor je viervoeter zoals een waterbakje, speelgoed of een mand. Handig, want dan hoef je die alvast niet mee te sleuren op vakantie! Hetzelfde geldt trouwens voor campings!

Dubbelcheck, altijd!

Oké, het staat misschien aangegeven op de website van je hotel dat je viervoeter welkom is, maar toch check je best even voor de zekerheid of dat wel echt zo is. Vaak zijn websites verouderd, of toont de zoekfunctie – ook al heb je écht aangeduid dat huisdieren er welkom moeten zijn – toch hier en daar accommodaties die eigenlijk niet geschikt zijn voor honden. Een berichtje, telefoontje of mail (liefst voor het boeken) kan dus nooit kwaad!

Bekijk de omgeving.

Hoe mooi je hotelkamer, Airbnb of caravan ook uitgerust is, sta je best ook even stil bij de omgeving. Is er ergens plek om je hond uit te laten? Zit je in een veilige buurt, ofte: zie jij het zitten om daar naar buiten te gaan als je harige vriend ‘s nachts moet plassen? Niet alleen je hond moet welkom zijn, maar ook jij wil je er natuurlijk op je gemak voelen!

Check de verplichte documenten en vaccinaties.

Informeer jezelf goed over de invoer- en gezondheidsvoorschriften van zowel het land waar je naartoe gaat, als de landen waar je doorheen reist. Dat kan via overheidswebsites, ambassades en consulaten. Bij reizen binnen de Europese Unie moet je hond bijvoorbeeld gechipt zijn, een paspoort hebben, gevaccineerd zijn tegen rabiës en behandeld zijn tegen parasieten. Maar buiten de EU gelden er in sommige landen nog bijkomende vereisten. Maak desnoods eerst een tripje naar de dierenarts om zeker te zijn dat jouw viervoeter mee op reis zal mogen!

Bereid je voor op ongelukjes.

Hoewel vakantie voor ons vooral erg ontspannend is, kan het voor je hond net erg stresserend zijn om in een nieuwe omgeving terecht te komen. Hij ruikt geuren die hij nog nooit eerder rook en moet jou weten te beschermen op een plaats waar hij zelf niet vertrouwd mee is. Om zich veiliger te voelen kan het weleens voorvallen dat jouw hond een plasje in de kamer doet om zijn terrein af te bakenen. Zorg er dus voor dat je een doekje en eventueel een schoonmaakmiddel meeneemt waarmee je zijn plasje kan opkuisen.

Neem iets vertrouwds mee.

De kans is groot dat je dit sowieso al doet, maar iets vertrouwds van thuis meenemen kan wonderen doen om je hond te laten wennen aan jullie tijdelijke nieuwe accommodatie. Denk maar aan z’n favo knuffel, een dekentje of een speeltje waar hij helemaal zot van is. Wedden dat ie zo gewend is aan jullie verblijf?

Bereid je voor op ziekte.

We gaan ervan uit dat je hond helemaal niet ziek wordt op verlof, maar stel dat dat toch het geval is ben je beter voorbereid. Zeker als je naar een land gaat waar je de taal niet goed begrijpt of je dierenartsen niet zomaar in elke stad vindt. Ga daarom eens langs bij je dierenarts, hij/zij/die kan je het beste voorbereiden op eventuele noodgevallen en je uitleggen wat je dan het beste doet.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '